7 Αυγούστου 2017

Για το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων-επιδοτήσεων



Με υποκρισία, «κροκοδείλια δάκρυα» και με καθυστέρηση ετών, ο κ. Αποστόλου δημοσιοποιεί κριτήρια για το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής , Νότης Μαριάς, με αφορμή πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα.
«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις αφού φτωχοποίησαν τους Έλληνες αγρότες και ενώ πολλοί αγρότες μας απώλεσαν περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν διασωθεί, με την έγκαιρη αξιοποίηση της νομοθεσίας της ΕΕ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εμφανίζεται σήμερα ως «μετά Χριστόν προφήτης και σωτήρας». Με υποκρισία, «κροκοδείλια δάκρυα» και δυστυχώς επάνω στις πλάτες «της καμένης αγροτικής τάξης», επιχαίρει για «όψιμες επιτυχίες».

Εάν απλά διάβαζε και εφάρμοζε τη νομοθεσία της ΕΕ ή τουλάχιστον εάν άκουγε αυτά τα οποία λέμε εδώ και τρία χρόνια, θα είχαν σωθεί πολλές αγροτικές περιουσίες και εισοδήματα», διαμηνύει ο Νότης Μαριάς και συνεχίζει:
«Σε Κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτησή μου που κατάθεσα την 1η Φεβρουαρίου 2017 και η οποία απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια μάλιστα σχετικών δημοσίων παρεμβάσεων μου, είχα επισημάνει ότι «οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο Έλληνες αγρότες αδυνατούν να εξοφλήσουν τους υπέρογκους φόρους, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και να εξυπηρετήσουν τα τοκογλυφικά δάνεια, με αποτέλεσμα εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες  να προχωρούν παράνομα σε κατάσχεση των κοινοτικών τους επιδοτήσεων και ενισχύσεων, όταν κατατίθενται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον τραπεζικό λογαριασμό των ανωτέρω δικαιούχων αγροτών». Μάλιστα είχα επισημάνει ότι «το άρθρο 11 Κανονισμού 1290/2005 προβλέπει την «πληρωμή των δικαιούχων στο ακέραιο» επισημαίνοντας ειδικότερα ότι «τα ποσά που αντιστοιχούν στις χρηματοδοτήσεις» της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής «ή στη δημόσια χρηματοδοτική συμμετοχή στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης θα πρέπει να καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους».
Με προγενέστερη Γραπτή Ερώτησή μου ήδη από τις 29/8/2014 είχα καταγγείλει τις «παράνομες κατασχέσεις από το Ελληνικό Δημόσιο και τις τράπεζες των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων» δηλώνοντας ότι  «η νομοθεσία της Ε.Ε. (Κανονισμοί 1782/2003, 1792/2003, 795/2004 κλπ) κατοχυρώνει το ακατάσχετο των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων χωρίς καμία απολύτως αίρεση».
Όμως ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλο την υποκρισία, τα κροκοδείλια δάκρυα, τις αναποτελεσματικές πολιτικές και τους δήθεν μονόδρομους που οδηγούν στην εξαθλίωση. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι υπάρχει για την ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»