11 Αυγούστου 2017

Ο κ. Βούτσης με τις δηλώσεις του υπηρετεί, συνειδητά ή μη, την πολτοποίηση του Ελληνικού λαού



Η παγκοσμιοποίηση διαλύει τα έθνη-κράτη, διαλύει τις παραδόσεις, διαλύει και πολτοποιεί τους λαούς, γιατί με αυτόν τον τρόπο διαλύει ταυτόχρονα τη δημοκρατία και μπορεί πιο εύκολα να καθιερώσει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές, επισημαίνει με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βούτση, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Ο κ. Βούτσης με τις δηλώσεις του υπηρετεί, συνειδητά ή μη, την πολτοποίηση των λαών, αφού συμπλέει με τα σχέδια αυτών που στο όνομα μιας δήθεν Ευρωπαϊκής ενοποίησης επιχειρούν να θρυμματίσουν και στη συνέχεια να σβήσουν ιδιαιτερότητες που έχει ο κάθε λαός, την ιστορία του, τη θρησκεία του, τις παραδόσεις του, τη γλώσσα του, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές του αξίες  με σκοπό  την πολτοποίηση και τον εξανδραποδισμό των λαών και με προσδοκώμενο αποτέλεσμα την επιθυμία τους να εξαλείψουν τις αντιστάσεις από τα δημοκρατικά κράτη.
 Εμείς πιστεύουμε ότι αφενός πρέπει να αντισταθούμε σε αυτή την κυνική τάση. Η συνεργασία των λαών είναι επιθυμητή και απαραίτητη, αλλά για να μπορέσει να προχωρήσει σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο χωρίς να ξεσηκώσει στη συνέχεια κοινωνικές θύελλες, επιβάλλεται να γίνει στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού και να διατηρηθούν οι ιδιαιτερότητες των λαών. Δεν μπορούμε πχ να πάμε σε μια πολτοποίηση των λαών σε όλη την Ευρώπη στο όνομα μιας δήθεν Ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Η Συνθήκη της Ε.Ε. αναφέρει ξεκάθαρα  ότι η Ε.Ε οφείλει να σέβεται τις παραδόσεις και μάλιστα και τη συνταγματική παράδοση των κρατών-μελών, τη θρησκεία, την γλώσσα κ.λ.π.  Άρα, αν θέλουμε να οδηγηθούμε σε μια πραγματική συνεργασία των κρατών και των λαών, θα πρέπει σε ορισμένα θέματα να έχουμε κοινή πολιτική και στα υπόλοιπα, είναι αδήριτη ανάγκη, να αφεθούν οι λαοί να επιλέξουν τους δικούς τους τρόπους, με τους οποίους θα συμμετάσχουν σε αυτή την συνεργασία.
Αφετέρου ο Ελληνικός λαός δεν θέλει και δεν πρέπει να χάσει τα εθνικά του χαρακτηριστικά.
Στην Πατρίδα μας, συνεχίζει ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο, υφιστάμεθα εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις. Το χρονικό  μεταίχμιο είναι σημαντικό.
Αφενός βλέπουμε την αγωνία του Ελληνικού λαού, ο οποίος δεν επιθυμεί να χάσει τα εθνικά του χαρακτηριστικά και αφετέρου οι δανειστές επιμένουν να κάνουν αυτό που εκείνοι θέλουν.
Η αγωνία του λαού μας είναι δικαιολογημένη, αφού με υπαρκτή  την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και τον μεγαλοϊδεατισμό της Αλβανίας και των Σκοπίων, πρέπει να επαγρυπνούμε.
Ίσως οι αγωνίες του Ελληνικού λαού να μη γίνονται εύκολα κατανοητές από τους Βέλγους και τους Ολλανδούς γιατί τα κράτη τους δεν έχουν απειλητικούς γείτονες και δεν υφίστανται τις ίδιες με εμάς προκλήσεις.
Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτά πρέπει κανείς να τα λαμβάνει υπόψη και να μην επιχειρεί να επιβάλλει μία συνολική Ευρωπαϊκή αντίληψη σε χώρες που έχουν διαφορετικά και ανόμοια προβλήματα να επιλύσουν.
Ο κ. Βούτσης, επανέλαβε ο Πρόεδρος του Πατριωτικού και Αντιμνημονιακού Κόμματος, υπηρετεί, συνειδητά ή μη, μια υφέρπουσα και επικίνδυνη τάση αποδόμησης των Ελληνικών παραδόσεων και αξιών.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Μαριάς αναφέρθηκε στην «χλιαρή» όπως τη χαρακτήρισε στάση του κ. Καμμένου, ο οποίος δήθεν διαφωνεί με τον κ. Βούτση, αλλά συμφωνεί με την κλήρωση για τους σημαιοφόρους, «αφήνει» το Ελληνικό Σύνταγμα από μόνο του να προστατέψει την Ορθοδοξία και συμφωνεί με την Κυβέρνηση που έχει καταστρατηγήσει το Ελληνικό Σύνταγμα.
Σε κάθε περίπτωση προκύπτει το ερώτημα:
Πόσο δυνατό είναι «το γλυκό ποτό της εξουσίας», που μπορεί να ξεθωριάζει δήθεν κόκκινες γραμμές και να αναποδογυρίζει πολιτικές;