10 Αυγούστου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ




ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ
Σύλληψη ενός ατόμου στον αερολιμένα της Σάμου, για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης
Συνελήφθη, χθες (09-08-2017), στον Κρατικό Αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου Σάμου, ένας αλλοδαπός ηλικίας 22 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.
Συγκεκριμένα, ο 22χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Βενετία της Ιταλίας, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα διαβατήριο πακιστανικών Αρχών, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστό και έφερε στοιχεία διαφορετικού προσώπου-αλλοδαπού.
Το διαβατήριο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου.

Σύλληψη ενός ατόμου
στη Σάμο, για πλαστογραφία πιστοποιητικού
και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθη, χθες (09-08-2017) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ένας 35χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 35χρονος επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, σε αρμόδια, για τη διαχείριση αλλοδαπών, υπηρεσία της Σάμου, ένα δελτίο ταυτότητας συριακών Αρχών, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστό.
Η ταυτότητα κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο της Σάμου
Χθες (09-08-2017), σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στο Πυθαγόρειο της Σάμου, τρίτροχη μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ένας υπήκοος Τουρκίας ηλικίας 38 ετών, εξετράπη της πορείας της και εξήλθε από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού, καθώς και μίας ακόμη 37χρονης, υπηκόου Ολλανδίας, η οποία επέβαινε στο όχημα.
Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου.

Τροχαίο ατύχημα στη Σάμο
Χθες (09-08-2017), σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Σάμο, δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό έναν υπήκοο Σουηδίας ηλικίας 66 ετών, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 78χρονος ημεδαπός.
Από τη σύγκρουση των οχημάτων τραυματίστηκαν, ο 66χρονος δικυκλιστής, καθώς και μία 65χρονη ομοεθνής του, η οποία επέβαινε στη μοτοσικλέτα.
Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σάμου.