4 Ιουλίου 2017

Περισσότερο προσωπικό και μηχανήματα x-ray στις πύλες εισόδου ζητά το Επιμελητήριο Σάμου



Αποστολή της με αριθ. πρωτ. 1193/30-06-2017 επιστολής του Επιμελητηρίου Σάμου στην Α.Α.Δ.Ε. Γραφείο Διοικητή και την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ.

«Κύριε Διοικητά,
Κυρία Γεν. Διευθύντρια,
Έχουμε την τιμή να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας γνωρίσουμε ότι φέτος έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επιβατών από τρίτες χώρες στις τρεις πύλες εισόδου (λιμάνια) της Σάμου, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στον έλεγχο επιβατών και αποσκευών από τρίτες χώρες και μεγάλη αναμονή των επιβατών κάτω από τον ήλιο.
Επειδή ως γνωστόν η πρώτη εικόνα είναι αυτή που μένει στον τουρίστα για έναν προορισμό, το Επιμελητήριο Σάμου, αρμόδιο για την οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων-μελών του αλλά και του τόπου,  θεώρησε υποχρέωσή του να διερευνήσει το θέμα της μεγάλης αναμονής των επιβατών.

Αφού ήρθε σε επαφή με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, διαπιστώθηκε ότι, όσον αφορά στον τελωνειακό έλεγχο, το πρόβλημα οφείλεται, αφενός μεν, στην πλήρη υποστελέχωση του Τελωνείου Σάμου και αφετέρου, στην έλλειψη μηχανημάτων X-RAY.
Να σημειωθεί ότι, στην αρμοδιότητα του Τελωνείου Σάμου ανήκει και ο αερολιμένας Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» ο οποίος εξυπηρετεί πτήσεις τσάρτερ από Ευρώπη και τρίτες χώρες.
Κατόπιν τούτου, σας παρακαλούμε θερμά όπως μεριμνήσετε για τη στελέχωση του Τελωνείου με τουλάχιστον πέντε (5) άτομα μόνιμο προσωπικό, ενισχύοντας την υπηρεσία με επιπλέον προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες ως και την τοποθέτηση μηχανημάτων X-RAY στις τρεις πύλες εισόδου στα λιμάνια Σάμου, Πυθαγορείου και Καρλοβάσου
Ελπίζοντας στην ικανοποίηση του αιτήματος της σαμιακής κοινωνίας και των επιχειρήσεων του νησιού μας, σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων και αναμένουμε.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΚΥΡΙΑΖΗΣ