4 Ιουλίου 2017

«Η TUI «ψάχνει» ξενοδοχεία στην Ελλάδα, πρόβλημα ο φόρος διαμονής»


Την πλήρη ευαρέσκειά του για την εξέλιξη της εφετινής τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, όσον αφορά στον όμιλο της TUI, εξέφρασε μιλώντας στην επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του Tui Care Foundation, «Η TUI φροντίζει για την Κρήτη – βιώσιμη διατροφή», o Thomas Ellerbeck, διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων του ομίλου, μέλος του Executive Committee και πρόεδρος του TCF.


Ο αξιωματούχος της TUI τόνισε ότι ο όμιλος αναζητά και νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επέκτασής του, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις αρνητικές επιδράσεις που θα έχει η επιβολή του φόρου διαμονής.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ο κ. Ellerbeck είπε : «Είναι πολύ σημαντική η διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό. Οι τουρίστες αναζητούν κάτι το αυθεντικό και σε αυτό η Κρήτη έχει να προσφέρει πολλά. Η Κρήτη διαθέτει την ιστορία, την παράδοση, το περιβάλλον, την μεσογειακή διατροφή, άρα υπάρχει το πεδίο να διασυνδέσουμε τους τοπικούς παραγωγούς, με τους τουρίστες και να συνδημιουργήσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας, και οι Κρητικοί παραγωγοί να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους ξένους επισκέπτες. Η Κρήτη έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και προσφέρει ένα ποιοτικό τουριστικό προϊόν. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ότι με την συνεργασία καρποφορούν οι προσπάθειες με την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης»

 money-tourism.gr