15 Ιουλίου 2017

Φορτώνουν στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους τα κίνητρα για κρατικούς υπαλλήλους!


Τη δυνατότητα σε νησιωτικούς Δήμους κάτω των 18.000 κατοίκων να παρέχουν δωρεάν σίτιση και διαμονή σε υπαλλήλους τους, σε ιατρούς και νοσηλευτές Κέντρων Υγείας, σε προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, και σε εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων παρέχει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή.


Ουσιαστικά παρέχεται η δυνατότητα στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους, για την περίπτωση μας ισχύει για τους Δήμους Ψαρών και Οινουσσών, να πριμοδοτήσουν τις θέσεις κρατικών λειτουργών στις μειονεκτικές τους περιοχές και να σταματήσει το συχνό φαινόμενο άρνησης κάλυψης των θέσεων από όσους πληρούν τις προϋποθέσεις. Μόνο που αντί το κράτος να επιβαρυνθεί το επιπρόσθετο κόστος κινητροδότησης, το μεταβιβάζει στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους, πολλοί από τους οποίους πάντως θα δεχτούν να το αναλάβουν για την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών τους με την κατάλληλη στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών.

Για να δοθούν οι παροχές διαμονής και σίτισης πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να ειδικεύει τις παροχές και τη χρονική διάρκεια ισχύος τους, κατόπιν βεβαίωσης ύπαρξης των ανάλογων πόρων από την Οικονομική του Υπηρεσία. Τα οικονομικά κίνητρα δεν μπορούν να επωφεληθούν υπάλληλοι κάτοικοι των νησιών ή οι σύζυγοι τους και ανήλικα τέκνα τους που διαθέτουν την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας.
politischios