24 Ιουλίου 2017

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τις αποκαλύψεις του Γ. Βαρουφάκη


Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι αποκαλύψεις του τέως υπουργού Οικονομικών που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του και βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Η αντιπολίτευση με αφορμή τους διαλόγους φωτιά που φέρονται να έγιναν το 2015 ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης και ζητά… εξηγήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει τους τόνους με αφορμή πρόσφατες αποκαλύψεις πρώην κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γ. Βαρουφάκης .



Από την Πειραιώς εκτιμούν πως οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα.

Όπως διαπιστώνει όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκείνος συνεχίζει να σιωπά και να απέχει».

«Το ίδιο κάνει και με το σκάνδαλο Καμμένου και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά.

Δεν αργεί η ώρα που οι Έλληνες θα μάθουν όλη την αλήθεια για τους υπεύθυνους της κατρακύλας της χώρας. Για το τεράστιο κόστος που εξαιτίας τους πληρώνει ο ελληνικός λαός», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ΝΔ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για Βαρουφάκη – Λαφαζάνη

Σε νεώτερη ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρει: «Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια  τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας. Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».

ΠΑΣΟΚ: Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει

«Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα, για όσα αποκαλύπτει στην προδημοσίευση του βιβλίου του, το asset της πρώτης  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ο κ. Βαρουφάκης», υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης» και καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή».

Λαζαρίδης: Επιβεβλημένη η σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα έγιναν στις αρχές του 2015 ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης μετά τη δημοσιοποίηση όσων γράφει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το α’ εξάμηνο του 2015 είναι πλέον επιβεβλημένη» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Λαζαρίδης.

Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να σιωπά

«Ο κ.Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ.Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας​.

«Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε). Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο «Adults in the Room» δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει», προσθέτει.

ΚΚΕ: Οι κυρίαρχοι κύκλοι αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση» αναφέρει το ΚΚΕ, στον απόηχο των αποκαλύψεων που περιλαμβάνει το νέο βιβλίο του Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση.

Και συμπληρώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος: «Αποδεικνύει, επίσης, ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δε βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών».



 Πηγή:www.dimokratiki.gr