13 Ιουλίου 2017

Η περιοδεία Παυλόπουλου σε νησιά του Αιγαίου και τα μεταφερόμενα αγήματα!


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο μια σειρά επισκέψεων σε νησιά του Αιγαίου. Θα ξεκινήσει από την Κάσο, με αφορμή την μεταφορά στο νησί της εικόνας της Παναγίας της Βρυσιανής από την Κάρπαθο. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί νησιά της περιοχής και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πάει και στην Λήμνο για να επισκεφθεί την αεροπορική βάση και να συνομιλήσει με το προσωπικό της ΠΑ στο νησί.



Η περιοδεία Παυλόπουλου γίνεται σε μια στιγμή που όλα τα βλέμματα των επιτελών του ΥΠΕΘΑ είναι στραμμένα προς την Τουρκία η οποία δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο. Η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ορθή και δεν νομίζουμε ότι πρέπει να αρχίσει πάλι η άχαρη και μίζερη συζήτηση αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνονται επισκέψεις του Προέδρου ή και του ΥΕΘΑ σε νησιά του Αιγαίου. Γιατί κάποιοι ακόμη αυτά τα θέματα δεν τα ΄χουν λύσει…

Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει -και υπάρχει- ένα σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή που θα κινηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αυτό που δεν είναι καθόλου κατανοητό, είναι γιατί θα πρέπει σ΄ όλα τα νησιά που θα επισκεφθεί ο κ.Παυλόπουλος να υπάρχουν αγήματα και μπάντες! Γιατί αυτό έχει ζητηθεί από το στρατιωτικό του γραφείο, πιθανότατα χωρίς ο ίδιος ο Πρόεδρος ούτε να το ΄χει ζητήσει, ούτε να το γνωρίζει. Θα πρέπει ίσως να καταλάβουν στην Προεδρία ότι είναι εποχές που το πρωτόκολλο θα μπορούσε να “παραβιαστεί” προς όφελος των ΕΔ , αλλά και των δημόσιων οικονομικών που δεν είναι ως γνωστόν καθόλου ρόδινα.

Προς τι οι μεταφορές αγημάτων και μπάντας από νησί σε νησί, όταν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αποδώσουν τιμές οι καλύτεροι; Αυτοί που καθημερινά υπηρετούν στα ακριτικά νησιά και τους οποίους ο κ.Παυλόπουλος θα συναντήσει; Τι θα προσθέσουν τα μεταφερόμενα αγήματα, τα οποία από χθες αποτελούν πρόσθετο “πονοκέφαλο” για τα Γενικά Επιτελεία; Γιατί θα πρέπει στρατιωτική μπάντα να μεταφερθεί από την Κρήτη όπως λένε οι πληροφορίες μας στα νησιά στα οποία θα περιοδεύσει ο Πρόεδρος;

Ο κ.Παυλόπουλος σ΄ όλη τη πολιτική του διαδρομή έδειξε ότι ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων. Δεν νομίζουμε ότι έχει αλλάξει. Προφανώς το τελετουργικό που έχει ζητηθεί από την Προεδρία αποτελεί αίτημα του στρατιωτικού του γραφείου, το οποίο θα πρέπει μάλλον να επανεξετάσει όσα ‘εχεο ζητήσει για την περιοδεία του Προέδρου. Ο κ.Παυλόπουλος επισκέπτεται τα νησιά για να συναντήσει αυτούς που τα υπερασπίζονται: τον κόσμο που το κάνει ζώντας σ΄ αυτά και το στρατιωτικό προσωπικό που έχει αποστολή και καθήκον να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή εναντίον τους. Δεν νομίζουμε ότι οι μεταφορές αγημάτων θα προσθέσουν κάτι.

Μετά από οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης κάποια αυτονόητα θέματα φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν γίνει κατανοητά σε ορισμένους.
militaire