24 Ιουλίου 2017

Ειδήσεις από το Αστυνομικό δελτίο




ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ
Σύλληψη -2-ατόμων στο αεροδρόμιο της Σάμου, για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης
Συνελήφθησαν, χθες (22-07-2017) στο αεροδρόμιο της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου της Σάμου, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη Αυστρίας, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δύο διαβατήρια πακιστανικών και ινδικών Αρχών αντίστοιχα, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά.
Τα διαβατήρια κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου.


Εξιχνιάστηκαν, δύο περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής, σε οικίες στη Σάμο

Εξιχνιάστηκαν, χθες (22-07-2017), μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, δύο περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκαν σε οικίες στη Σάμο.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της απόπειρας κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο 17χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 08-07-2017 έως 12-07-2017, διέρρηξε δύο (2) οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου, από τις οποίες αφαίρεσε αντικείμενα συνολικής αξίας -950- ευρώ περίπου. Επίσης, εισήλθε, με σκοπό την κλοπή, σε μία ακόμη οικία στην ίδια περιοχή, χωρίς τελικά να αφαιρέσει κάτι από αυτήν.
Ο προαναφερόμενος αλλοδαπός είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές, την προηγούμενη ημέρα (21-07-2017), για τη διάπραξη μίας ακόμη κλοπής και μίας απόπειρας κλοπής, σε οικίες στη Σάμο.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.