14 Ιουλίου 2017

Κολυμπώντας με τα παιδιά του Αγαθονησίου


Αυτό που συμβαίνει  τις  τρεις τελευταίες εβδομάδες κάθε πρωί, στο ακριτικό και παραδεισένιο Αγαθονήσι με το σύνολο των μικρών παιδιών του νησιού ,να μαθαίνουν, να απολαμβάνουν ,να διασκεδάζουν και να χαίρονται τα μαθήματα  ασφαλούς κολύμβησης υπό την επίβλεψη δύο έμπειρων καθηγητριών φυσικής αγωγής, είναι κάτι εντυπωσιακό, κάτι φανταστικό.


Περισσότερα από 14 μικρά παιδιά ηλικίας  4 ετών και άνω, που στην πλειονότητα τους κατοικούν μόνιμα στο Αγαθονήσι,αλλά και παιδιά που βρίσκονται με τους γονείς τους στο νησί  για διακοπές, σαν μικρά δελφινάκια κολυμπούν  στην αυτοσχέδια  πισίνα που δημιούργησε ο Δήμος , στα καταγάλανα και  κρυστάλλινα  νερά του  φυσικού και  γραφικού  όρμου στη νότια πλευρά του νησιού,όπου βρίσκεται και το λιμάνι.
Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν γίνονται τυχαία, αλλά εντάσσονται σε ένα  πρωτοποριακό πρόγραμμα με την ονομασία «Αθλητικά Μονοπάτια – καλοκαίρι 2017», που πραγματοποιείται για τρίτο χρόνο σε νησιά της άγονης γραμμής .
 Ο σχεδιασμός και η υλοποίησή  του γίνεται  από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος», με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στο Αγαθονήσι το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου 2017  και ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου 2017
Ένα πρόγραμμα που έχει την απόλυτη στήριξη του Δήμου Αγαθονησίου και το έχουν  αγκαλιάσει παιδιά,γονείς και κάτοικοι του νησιού.
Και η διασκέδαση των μικρών παιδιών δεν μένει μόνο στα πρωινά μαθήματα ασφαλούς κολύμβησης, αφού συνεχίζεται και το απόγευμα στο σχολείο του νησιού. Εκεί τα παιδιά αναπτύσσουν τις κινητικές τους δεξιότητες (δύναμη, ρυθμό, ισορροπία) μέσω εξειδικευμένης λειτουργικής προπόνησης και κιναισθητικών παιχνιδιών κατάλληλα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους. Επίσης, τα παιδιά απολαμβάνουν μαθήματα ξιφασκίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ), καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, τα παιδιά αναπτύσσουν στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους, όπως είναι η αυτοεκτίμηση, η κριτική και η δημιουργική σκέψη, η θετική κοινωνική συμπεριφορά κ.ά.
   Να σημειώσουμε ότι το κάθε νησί  που συμμετέχει στο πρόγραμμα έχει  ενισχυθεί με εξοπλισμό, ο οποίος προσφέρθηκε δωρεάν και θα παραμείνει προίκα για τα παιδιά.
Υλικοτεχνική υποδομή με ό,τι χωράει ο νους των επίδοξων αθλητών:  μπασκέτες, στύλοι για βόλεϊ με δίχτυα, μπάλες, τραπέζια πινγκ πονγκ, σκακιέρες, είδη ξιφασκίας –μάσκες και σπαθιά– εξοπλισμός κολύμβησης, όπως σανίδες, σωσίβια, σκουφάκια», κλπ .
Κλείνοντας δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να κάνουμε αναφορά στις 2 καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής την Κέλλυ και την Αναστασία,τις κυρίες, όπως τις φωνάζουν οι μικροί μαθητές του,υπό την επίβλεψη των οποίων υλοποιήθηκε με άψογο και αποτελεσματικό τρόπο το πρόγραμμα  στο ακριτικό Αγαθονήσι.
.kalymnos-news.gr