23 Ιουλίου 2017

Νότης Μαριάς: «Παραμένει επίκαιρη και ρεαλιστική η αντίθεση μεταξύ μνημονίου και αντιμνημονίου»



Παραμένει επίκαιρη και ρεαλιστική η αντίθεση μεταξύ μνημονίου και αντιμνημονίου επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε συνέντευξη του στο attikinews.gr.
Ο Νότης Μαριάς απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Νίκου Χιδίρογλου  ανέφερε ότι η πολιτική διαίρεση μνημονίου και αντιμνημονίου θα υπάρχει στη χώρα μας όσο υπάρχουν και εφαρμόζονται μνημόνια.
«Το μνημόνιο, όπως έχω ήδη επισημάνει  από το 2011 στο βιβλίο του «Το Μνημόνιο της χρεοκοπίας και ο άλλος δρόμος», είναι ένα θεσμικό υβρίδιο μέσα από το οποίο περνάει η ξένη εξάρτηση και η μετατροπή της Πατρίδας μας σε αποικία χρέους» εξήγησε ο κ. Μαριάς και συνέχισε:

«Μέσω των μνημονίων οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές ελέγχουν κάθε πολιτική, οικονομική, κοινωνική και θεσμική έκφανση της Ελληνικής κοινωνίας με στόχο την λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ΕSM χώρα η οποία έχει δανειστεί από τον Οργανισμό αυτόν παραμένει σε καθεστώς μνημονιακής εποπτείας έως ότου εξοφλήσει το 75% των χρεών της.
Επομένως αν δεν ανατραπούν από τον λαό μας, τα μνημόνια θα ισχύσουν για αρκετές δεκαετίες και το Κατοχικό Ταμείο για 99 χρόνια!
Είναι λοιπόν και παραμένει επίκαιρη και ρεαλιστική η αντίθεση μεταξύ μνημονίου και αντιμνημονίου και το Κόμμα μας «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είναι ένα συνεπές αντιμνημονιακό Κόμμα που παλεύει απέναντι στην τρόικα και τους ντόπιους βαστάζους της.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε αταλάντευτα μέχρι να πετάξουμε τους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας. Και όλα αυτά παρότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα μνημονιακά τους έργα προσπαθούν να ευτελίσουν το αντιμνημονιακό φρόνημα του λαού μας και να σπείρουν σύγχυση και απογοήτευση. Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουν και σύντομα θα το αντιληφθούν».    
Σε ερώτημα σχετικό με τις Γερμανικές αποζημιώσεις ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» κατήγγειλε τη συστηματική και ύποπτη τακτική της Κυβέρνησης να μην εγγράφει στον Κρατικό Προϋπολογισμό τις Γερμανικές οφειλές παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας είχε υποσχεθεί, ήδη από το 2014, ότι θα το πράξει.
Συνεχίζοντας επί του θέματος ο Νότης Μαριάς είπε πως «η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να κρύβεται και σύντομα θα αναγκαστεί να σεβαστεί τις Διεθνείς Συνθήκες που της επιβάλουν την καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων, την επιστροφή του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου,  την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» μίλησε για τη συμμετοχή του στο 19ο Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας στην Παναγία Σουμελά, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντική πρωτοβουλία γιατί πρώτα από όλα καταδεικνύει ότι δεν ξεχνάμε, ότι κρατούμε τις παραδόσεις μας, τα ήθη, τα έθιμά μας και διατρανώνουμε την ελπίδα μας για το μέλλον.
«Ήταν  η δεύτερη χρονιά που συμμετείχα και ένιωσα ιδιαίτερα συγκινημένος από την προσπάθεια που κάνουν αυτά τα παιδιά και τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν» απάντησε στον κ. Χιδήρογλου και συνέχισε: «Στο Συναπάντημα έθεσα δυο θέματα.  Πρώτα απ’ όλα επισήμανα ότι πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή είναι μια μεγάλη προσπάθεια που θέλει προετοιμασία και σχέδιο, αλλά βεβαίως πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη. Φέτος, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, τον κ. Γ. Τανιμανίδη, συζητήσαμε και έγινε δεκτή η πρότασή μου να διοργανώσουμε την προσεχή Άνοιξη μια εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Γενοκτονία των Ποντίων στην οποία θα κληθούν νεολαίοι που συμμετείχαν στο Συναπάντημα αλλά και εκπρόσωποι του Ιδρύματος. Η εκδήλωση θα γίνει στην Ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία τουλάχιστον στα Αγγλικά και θα μεταδοθεί live streaming. Έτσι μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς ώστε να ενημερωθούν οι Ευρωβουλευτές, να ανοίξει ο δρόμος και να δρομολογηθεί η πολυπόθητη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το δεύτερο θέμα που έθεσα είναι ποιο το μέλλον της Ποντιακής νεολαίας και όλη της νεολαίας της χώρας μας ενόψει της τραγικής κατάστασης που επικρατεί λόγω της τρόικας και των μνημονίων που γέμισαν την Ελλάδα με στρατιές ανέργων, μείωσαν τους μισθούς και διέλυσαν το κοινωνικό κράτος.
Στο Συναπάντημα, μας απασχόλησε το θέμα της μετανάστευσης, αυτό το «brain drain», η αρπαγή εγκεφάλων. Παιδιά τα οποία σπούδασαν με χρήματα των Ελληνικών οικογενειών και του Ελληνικού Δημοσίου τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε χώρες του εξωτερικού».
Ολοκληρώνοντας ο  Νότης Μαριάς είπε: «Έφυγα από αυτή τη συνάντηση ακόμη πιο δυνατός, είδα ότι τα παιδιά αυτά είναι μαχητικά, έχουν μέσα τους τον πατριωτισμό και κρατούν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού του Πόντου».