5 Ιουλίου 2017

Ζητούν και τα ρέστα οι Τούρκοι για το επεισόδιο με το τουρκικό εμπορικό στη Ρόδο


Συνεχίζουν την προκλητική τους στάση οι Τούρκοι, καθώς ζητούν και τα ρέστα για το επεισόδιο με το τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Ρόδο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο TRT, αναφέρθηκε στο χθεσινό περιστατικό με πραγματικά πυρά μεταξύ των ελληνικών λιμενικών αρχών και σεσημασμένου τουρκικού εμπορικού πλοίου.«Καμία λογική, κανένας λόγος και καμία πληροφορία δεν μπορεί να δικαιολογήσει να ανοιχτεί πυρ εναντίον εμπορικού πλοίου, που βρίσκεται σε διεθνή χωρικά ύδατα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

H τουρκική εφημερίδα Hurriyet γράφει ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο στις δηλώσεις του και για «προβληματική κατάσταση» στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.

«Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό. Το τελευταίο διάστημα, η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε σειρά προκλητικών ενεργειών. Δίνουμε την απαραίτητη απάντηση όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο» φέρεται να είπε ο Φικρί Ισίκ.

Μία διαφορετική, πολιτική, διάσταση στο επεισόδιο που συνέβη ανοιχτά της Ρόδου τη Δευτέρα, όταν η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικού φορτηγού πλοίου, δίνει δημοσίευμα της Cumhuriyet.

«Κάτι βρωμάει στην κρίση με την Ελλάδα για το πλοίο», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος. Το πλοίο «ACT», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP, του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ανήκει στον Γιουσούφ Ντουντάρ, συγγενή του στελέχους του AKP Αμπντουραχίμ Ντουνταρ. Μάλιστα, σημειώνει ότι τόσο το ίδιο πλοίο όσο και άλλα που ανήκουν στην ίδια εταιρεία έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα από την τουρκική ακτοφυλακή.

Υπενθυμίζεται, ότι το ελληνικό Λιμενικό ανακοίνωσε ότι έριξε προειδοποιητικές βολές όταν ο καπετάνιος του «ACT» αρνήθηκε να υπακούσει στο αίτημα να προσεγγίσει λιμάνι της Ρόδου για να ελεγχθεί το φορτίο του τουρκικού πλοίου. Η επιχείρηση έγινε έπειτα από πληροφορίες ότι το πλοίο μετέφερε ναρκωτικά.

real.gr