26 Ιουλίου 2017

Θ. Γούναρης: «Έκλεισαν το μουσείο της Κω, για να κρύψουν την καταστροφή εκθεμάτων λόγω κακότεχνης στερέωσής τους»


Την ίδια ώρα που οι πραξικοπηματίες κάνουν φιέστες για την αποκατάσταση της «Δημοκρατίας» στη χώρα, η κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας κείτεται κομματιασμένη στο έδαφος, στο μουσείο της Κω.

Λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια του «σύγχρονου» Μουσείου της Κω από τον Υπουργό Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδη Μπαλτά, τα εκθέματα υπέστησαν ζημιές λόγω του σεισμού. Είναι γεγονός πως τα αγάλματα δεν είχαν στερεωθεί σωστά και πως ορισμένες από τις βάσεις όπου ήταν τοποθετημένα είχαν κολληθεί με ακατάλληλο υλικό.



Πιο συγκεκριμένα, οι βάσεις δεν είχαν πακτωθεί, όπως συνήθως γίνεται, ούτε ήταν στέρεα κολλημένες στο έδαφος, όπως συμβαίνει με τις βάσεις που δεν πακτώνονται. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο, συνηθισμένο φαινόμενο για την κυβέρνηση των προδοτών της χώρας.

Είναι δε, τέτοιο το θράσος τους, που με εντολή της νυν Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, έκλεισαν το μουσείο και απέκρυψαν τις φθορές για να μη μαθευτεί. Ευτυχώς που κάποιος υπάλληλος ανέβασε τις φωτογραφίες της ντροπής.

Καλούμε την Υπουργό  κ. Κονιόρδου, αν δεν μπορέσει ούτε με τα μαγικά που μόνο εκείνη ξέρει, να αποκαταστήσει τα αγάλματα, να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί.

Για τον δε κ. Μπάλτα, δεσμευόμαστε ενώπιον του ελληνικού λαού, ότι θα αναζητήσουμε και ποινικές ευθύνες, μετά την επαναφορά της πραγματικής Δημοκρατίας στη χώρα και της ανεξαρτητοποίηση της Δικαιοσύνης.

Μέχρι την Νίκη πάντα.

Θανάσης Γούναρης

Πρόεδρος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας – Στέλεχος του Μετώπου Νίκης