28 Ιουλίου 2017

Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με Αβραμόπουλο και Μουζάλα για το προσφυγικό


Ο Δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κος. Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε με τον Έλληνα Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων, και Ιθαγένειας κο. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Κύπριο Επίτροπο Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κο. Γιάννη Μουζάλα, και τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, κο. Φίλιπ Λεκλέρκ.
Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο κοινής συνέντευξης τύπου των ανωτέρω στην έδρα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην οποία ανακοινώθηκε η περαιτέρω βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τη βελτίωση των συνθηκών για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ο κος. Χατζηδιάκος συζήτησε μαζί τους θέματα σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού τόσο για τη Ρόδο, όσο και για ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο, με ιδιαίτερη αναφορά στην επικείμενη τροποποίηση της Συνθήκης του Δουβλίνου 2, και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μην επιβαρυνθούν επιπλέον τα ελληνικά νησιά, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής των προσφυγικών ροών.
Επίσης, ο Δήμαρχος την Τετάρτη παρευρέθη στη Βουλή για τη ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου το οποίο περιέχει σημαντικές ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ. Με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής συμπεριλήφθη ρύθμιση που κλείνει επιτέλους το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ δίνοντας τέλος στην ομηρία συμπολιτών μας των οποίων ο Δήμος αδυνατούσε λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών να διαγράψει τις οφειλές. Επιπλέον μέσω της ρύθμισης αυτής θα εξορθολογιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου, ο οποίος είχε εγγεγραμμένα εκατομμύρια ευρώ ως προσδοκώμενα έσοδα από το ΔΗΦΟΔΩ, τα οποία δεν θα μπορούσαν να εισπραχθούν μετά και την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ.
Στο ίδιο νομοσχέδιο περιέχεται ρύθμιση η οποία επιτέλους οδηγεί στην τακτοποίηση της εργασιακής σχέσης απολυμένων υπαλλήλων της ΔΕΥΑΡ. Η επάνοδος των τελευταίων στην Υπηρεσία θα δώσει νέα ώθηση στις υποστελεχωμένες λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων, υπηρεσίες της ΔΕΥΑΡ, οι οποίες λόγω της ανομβρίας και της έλλειψης νερού δίνουν εδώ και μήνες έναν αγώνα προκειμένου με συνεχείς παρεμβάσεις, τα προβλήματα στην υδροδότηση του νησιού να ξεπεραστούν με τον πιο ομαλό τρόπο μέχρι τη σύνδεση του δικτύου με το Φράγμα του Γαδουρά.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr