21 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ;; ....

πηγή samiaki anaptiksi

Στο θέμα που προέκυψε στο νησί μας από την άστοχη , ανεπίτρεπτη , και τελικά εμπρηστική επιστολή της Αυτού Εξοχότης του Δημάρχου μας , μετά τον δικό μας σχολιασμό  ήρθε να προστεθεί η αναμενόμενη , φυσιολογική αντίδραση πολιτών αλλά όχι μόνο . Βέβαια μέχρι στιγμής η μόνη 
αντίδραση , που τουλάχιστον δημοσιοποιήθηκε χωρίς φόβο αλλά με πάθος , ήταν αυτή του νέου στην αυτοδιοίκηση δημοτικού συμβούλου κ. Διακοσταμάτη Γιώργου , πρώην προέδρου του ΔΟΠΠΟΝΑ ο οποίος είχε παραιτηθεί μάλιστα του αξιώματος του ... για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας .
 Εμείς φυσικά θα περιμέναμε αυτή η επιστολή διαμαρτυρίας να είχε τουλάχιστον τις υπογραφές και των λοιπών ,κυρίως της συμπολίτευσης , συμβούλων αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα .
   Επειδή έχουμε πολλά μηνύματα από φίλους φίλες αλλά και από κάποιους αιρετούς εμείς θέλουμε να πούμε συνοπτικά ορισμένα πράγματα και απλά να τελειώνουμε επιτέλους με τα τερτίπια λίγων και της πάση γνωστών , συμφέροντα που θέλουν να επιβληθούν εις βάρος ολόκληρου του νησιού και των πολιτών του . Έτσι εμείς θέλουμε να πούμε ότι ..
.. Δήμαρχε το θέμα του πανεπιστημίου έχει τελειώσει και αποφασιστεί εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες και όποιος το ανακινεί ή αναμοχλεύει με τέτοιο πρίσμα,  μόνο κακό στο νησί κάνει και τίποτα άλλο , μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρει στον τόπο μας και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο !!!
.. ορισμένοι αιρετοί μας ενημέρωσαν πως .. δεν αντέδρασαν δημόσια γιατί ο Δήμαρχος τους έπεισε πως η επιστολή είχε σκοπό την ...στήριξη του πανεπιστημίου με έδρα το Καρλόβασι !!! . 
Αλήθεια τώρα η πρόταση επέκτασης στην πρωτεύουσα πόσο στηρίζει τις υπάρχουσες υποδομές του Καρλοβάσου , την ίδια ώρα που γίνεται τεράστια προσπάθεια και από το ίδιο το  ίδρυμα για ισχυροποίηση του στην πόλη και το νησί μας απέναντι στα γενικά σχέδια συρρίκνωσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ... περιμένουμε να μας το διευκρινίσουν !!! 
επίσης πόσο υποστηρικτική είναι η σύνδεση , εντελώς άτοπη και επικίνδυνη συνεχίζουμε να την θεωρούμε εμείς , του πανεπιστημίου με το .. μεταναστευτικό !!! .. πάλι χρήζει αναλύσεως ...

.. Δήμαρχε η αντίληψη διοίκησης ενός δήμου νησιού που έχετε είναι λίγο μπερδεμένη αν μη τι άλλο . Το ότι είστε Δήμαρχος δεν σημαίνει ότι είστε υπεράνω νόμων και διαδικασιών και ως νομικός θα έπρεπε να ήσασταν ο πρώτος που να το γνωρίζεται αυτό . Αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι ούτε ο τόπος ούτε οι άνθρωποι του ούτε η ανάπτυξη του ούτε το μέλλον του σας απασχολεί ... αλλά μόνο η προσωπική σας ανάδειξη και το εφήμερο κέρδος. 
.. αιρετοί από όλες τις πλευρές του νησιού και όλες τις παρατάξεις , ενεργοποιηθείτε , κινηθείτε , δραστηριοποιηθείτε και αναλάβετε τις ευθύνες σας . Η ανυπαρξία , η ακινησία , η παθητική στάση  απέναντι στα προβλήματα του νησιού μας , η παθητική στάση απέναντι στις αποφάσεις του Δημάρχου δεν σας προφυλάσσουν από την κοινή γνώμη , δεν σας παρέχουν καμία προστασία από τις ευθύνες σας , δεν σας καθιστούν "επόμενους σωτήρες " . Είστε συνένοχοι στις αποφάσεις , είστε συνεργάτες της αποτυχημένης διοίκησης , είστε το ίδιο ανίκανοι να διαχειριστείτε τα θέματα του τόπου , του νησιού μας . Οπότε ή αναλαμβάνεται τώρα τις ευθύνες σας ή αλλιώς η κατρακύλα θα παρασύρει όλους σας ....  

Αναρτήθηκε από samiaki anaptiksi