13 Ιουλίου 2017

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ..ΑΦΙΞΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ..ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΦΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ !!!!!


Σοβαρή αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του Αιγαίου παρατηρείται τα δύο τελευταία 24ωρα.

Συνολικά από την Δευτέρα έως και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες έφθασαν με βάρκες 311 άτομα από την Τουρκία.

Μπορεί οι ροές να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το το καλοκαίρι του 2015, ωστόσο ο πληθυσμός που φθάνει εγκλωβίζεται στα νησιά για μήνες προκαλώντας προβλήματα στους κατοίκους.
Η απελπισία και η αναμονή  από την πλευρά των αιτούντων άσυλο οδηγούν συχνά σε έκρηξη επεισοδίων.
Την ίδια μέρα που σοβαρά επεισόδια λάμβαναν χώρα στο hotspot της Μόριας, καθώς οι αρχές συνέλαβαν μετανάστη προκειμένου να επιστραφεί στην Τουρκία, στα παράλια του νησιού έφθαναν 99 μετανάστες από την Τουρκία, ενώ άλλοι 73 έφθασαν χθες.
Επίσης 26 άτομα «βγήκαν» στη Σάμο, ενώ ακόμα 73 έφθασαν σε άλλα νησιά όπου δεν υπάρχουν κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι εδώ και ένα μήνα στη Χίο δεν έχουν φτάσει μετανάστες - για άγνωστη αιτία- οπότε και δόθηκε η δυνατότητα στις αρχές να διευθετήσουν καλύτερα τον πληθυσμό των αιτούντων άσυλο και να αδειάσει η Σούδα (καταυλισμός του δήμου, δίπλα στην πόλη) από  σκηνές οι οποίες είχαν φθάσει έως τη θάλασσα.

Τουριστικοί παράγοντες της Χίου πάντως μιλούν για σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης φέτος, γεγονός που το αποδίδουν στη «φήμη» του νησιού λόγω μεταναστευτικών ροών.
Πηγή: Καθημερινή

Μιλάμε για την απόλυτη αποτυχία ενός ολόκληρου συστήματος που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή ολόκληρων νησιών που απλά "βλέπουν" με αμηχανία το "πάρτι" που έχει στηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα με τα ρεκόρ του τουρισμού να σπάνε το ένα μετά το άλλο..
Χθες με αφορμή τα επεισόδια στη Μόρια ακούσαμε αγχωμένο τον Δήμαρχο Λέσβου να δηλώνει σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι.. "μα επιτέλους γιατί δεν μειώνουν τον πληθυσμό των μεταναστών στη Μόρια και έχουμε πάλι αυτά.."
Δυναμική αντίδραση...
Από την πλευρά της Περιφέρειας πάλι δεν ακούσαμε τίποτα.. όπως άλλωστε  συνηθίζουν για το θέμα, λες και τα όσα συμβαίνουν με το μεταναστευτικό αφορούν άλλα νησιά και όχι αυτά του Βορείου Αιγαίου..
Είναι δε τέτοια η .."εκκωφαντική σιωπή" που αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι μάλλον στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν ανήκουν η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος αλλά ο ..Άγιος Δομίνικος.. βλέπε.. Survivor δηλαδή !!!!!
Lesvos Voice: