15 Ιουλίου 2017

Προτείνω να μετρήσουν τον αριθμό μεταναστών – προσφύγων στη Χίο, οι… Πρόσκοποι


Δεν κάνω καθόλου πλάκα, καθώς το Σώμα των Προσκόπων διακρίνεται για τις οργανωτικές του ικανότητες.
Και δεν κάνω καθόλου πλάκα, καθώς απαιτώ ως χιώτης πολίτης να μάθω πόσοι μετανάστες – πρόσφυγες «φιλοξενούνται» αυτή τη στιγμή στο νησί μας, συμπληρώνοντας ότι απαιτώ ως έλλην πολίτης, να μην με… δουλεύουν οι υπηρεσίες, εντεταλμένες να κάνουν αυτό ακριβώς, να υπηρετούν τους πολίτες και κατ’ επέκταση την ελληνική πολιτεία.
Γίνομαι, αν και δεν χρειάζεται εκ της ειδησεογραφίας, σαφέστερος.

Χθες η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε επισήμως τον αριθμό μεταναστών – προσφύγων, που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο νησί μας μετρώντας τους σε 3474.
Τι στο καλό, αυτοί τους επιτηρούν, αυτοί τους ελέγχουν κ.λπ. συνεπώς ξέρουν σαφέστατα πόσοι είναι.
Μια μέρα πριν, στοιχεία για τον αριθμό ανακοίνωσε και το Λιμεναρχείο δια του κεντρικού Λιμενάρχη, μετρώντας τους μετανάστες – πρόσφυγες σε 2630.
Τι στο καλό, αυτοί καταγράφουν πόσοι έρχονται παρανόμως και πόσοι φεύγουν νομίμως, αφού καλώς ή κακώς η Χίος δεν διαθέτει… σιδηροδρομική σύνδεση με το κέντρο.
Την ίδια μέρα ερωτώμενος ο Δήμος Χίου, για το ίδιο θέμα καταθέτει τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και μας δίνει τον αριθμό 1700 ανθρώπων.
Τι στο καλό, αυτοί τους καταγράφουν νυχθημερόν σε Σούδα και ΒΙΑΛ, αυτοί ξέρουν πόσα διαμερίσματα και για πόσους ενοικιάζουν, αυτοί μετράνε τις μερίδες συσσιτίου που διανέμονται.
Επειδή λοιπόν, ως νοήμων θεωρώ πολίτης, τους πιστεύω και τους τρείς, αλλά μεταξύ του 1700, του 2630 και του 3474, ε, υπάρχει μια… μικρή απόκλιση, προτείνω σοβαρά, και δεν κάνω επαναλαμβάνω πλάκα, να μετρήσουν τον αριθμό των μεταναστών – προσφύγων στη Χίο οι… Πρόσκοποι, να έχουμε και μια τέταρτη γνώμη.
Περιμένω ένας υπεύθυνος επιτέλους φορέας, αλλά ΕΝΑΣ, να μας ενημερώσει πρώτα για τον αριθμό των «φιλοξενουμένων» μεταναστών – προσφύγων στο νησί μας και μετά βρίσκουμε και τα… υπόλοιπα.

Υ.Γ. 5.30 ξημερώματα Σαββάτου στην Προκυμαία. 2-3, από την φυσιογνωμία τουλάχιστον Αφγανοί, εργάζονται πυρετωδώς φτιάχνοντας διαγραμμίσεις. Την ίδια ώρα δεκάδες δικά μας κοπρόσκυλα, λιώμα στο μεθύσι, λικνίζονται στους ρυθμούς «καφετέριας» με τα ηχεία στην διαπασών για την «κουφή» Αστυνομία. Είναι απ’ τις στιγμές που λες η κρίση να κρατήσει αντί 7 χρόνια 70, μήπως και οι επόμενες τουλάχιστον γενιές γίνουν άνθρωποι.
 .alithia.g