6 Ιουλίου 2017

Γιάννης Ρέτσος: Να προστατεύσουμε τον τουρισμό-Απειλή ΦΠΑ και φόρος διανυκτέρευσης


Ο ΦΠΑ είναι 7 με 8 μονάδες υψηλότερος σε σχέση με τον ανταγωνισμό και επιπλέον ο τουριστικός κλάδος αντιμετωπίζει και την απειλή του καινούργιου φόρου διανυκτέρευσης, τονίζει ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ.


Tο ελληνικό τουριστικό προϊόν παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστικό, παρά την υπερφορολόγηση, αλλά χρειάζεται προστασία, ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Γιάννη Ρέτσου, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ο ΦΠΑ είναι 7 με 8 μονάδες υψηλότερος σε σχέση με τον ανταγωνισμό και επιπλέον ο τουριστικός κλάδος αντιμετωπίζει και την απειλή του καινούργιου φόρου διανυκτέρευσης, με επιπλέον επιβάρυνση 5 με 6%. «Με χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα θα έχουμε χαμηλότερα έσοδα» ξεκαθάρισε ο κ. Ρέτσος.

Με αφορμή τη στάση εργασίας που πραγματοποιούν την Πέμπτη, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, οι αρχαιοφύλακες της Αττικής, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σχολίασε ότι «τουρισμός χωρίς πολιτισμό, με κλειστά μνημεία, δεν γίνεται… Πρέπει να σκεφτούμε πάνω από αιτήματα που μπορεί να έχουν λογική βάση, να σκεφτούμε τη μεγάλη εικόνα, οφείλουμε να προστατέψουμε τον τουρισμό ειδικά στην καρδιά της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Ιούλιος και Αύγουστος παράγουν κοντά στα 2/3 του τουριστικού συναλλάγματος επισήμανε.

Όπως ανέφερε πάντως ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, το 2017 θα είναι καλή χρονιά για τον τουρισμό, καθώς υπάρχει βελτίωση των στοιχείων και η Ελλάδα έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς, με καλό προϊόν και καλή τιμολογιακή πολιτική παρά τους υψηλούς φόρους ενώ ανταγωνιστές όπως η Τουρκία έχουν προβλήματα. «Είμαστε ασφαλής προορισμός σε μια ευρύτερα ανασφαλή γεωγραφική περιοχή» πρόσθεσε.

euro2day.gr