20 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ 13 ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ


13 έργα συνολικού προϋπολογισμού 10εκ ευρώ θα επιχειρήσει να εντάξει στο Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, ύψους 25εκ€,  ο Δήμος της Χίου, με τον Δήμαρχο Μ.Βουρνού μαζί με τους αντιδημάρχους Α.Τζιωτη και Σ.Γδύση να παρουσιάζουν τα έργα και τον σχεδιασμό που έχει γίνει.



Όπως είπε ο Δήμαρχος η πρόταση του Δήμου στηρίζεται σε δυο άξονες: την ισότιμη χωρική κατανομή ώστε να επωφεληθεί ολόκληρο το νησί και την συμπληρωματικότητα, συνδέοντας έργα του παρελθόντος με τις σύγχρονες ανάγκες.

Όσον αφορά τα έργα προτείνεται να ενταχθεί η αναβάθμιση των ξενώνων του Ιωνικού Κολυμβητηρίου ύψους 500.000€ όπως και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του παιδικού σταθμού Καλουτά με φορέα υλοποίησης το Νομικό Πρόσωπο.

Με φορέα υλοποίησης τη  ΔΗΚΕΧ προτείνεται η βελτίωση του εξοπλισμού των παιδικών σταθμών της, ύψους 300.000€.

Στα λιμενικά έργα προτείνεται να ενταχθεί  η προστασία της λιμενολεκάνης της Βολισσού με 1.2εκ€ και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των Καρδαμύλων 350.000€ .

Η ΔΕΥΑΧ ζητά να εντάξει τη δημιουργία δικτύου άρδευσης του Κάμπου με προϋπολογισμό 2εκ€, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην περιοχή του Θόλους με 400.000€, και την εκπόνηση μελετών για το φράγμα Κοντού στη Νότια Χίο 300.000€.

Ο Δήμος Χίου προτείνει προς ένταξη την  ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου  με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ, την αντιπλημμυρική προστασία Ολύμπων με 425.000 ευρώ και την τουριστική προβολή του νησιού.

Τέλος στον τομέα του Πολιτισμού, με φορέα υλοποίησης το Ομήρειο,  προτείνεται να ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και ο πλήρης εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού του Πνευματικού Κέντρου.
http://tvpatrida.gr