1 Ιουνίου 2017

Έκθεση-βόμβα στην Τουρκία: O Γκιουλέν παροτρύνει τους οπαδούς του να διαφύγουν στην Ελλάδα


Έκθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτει πως ο ιμάμης, Φετουλάχ Γκιουλέν, που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση Ερντογάν να είναι ο “εγκέφαλος” του αποτυχημένου πραξικοπήματος, προτρέπει τους οπαδούς του να διαφύγουν στην Ελλάδα, υποδυόμενοι τους Σύρους πρόσφυγες.

Βάσει της έκθεσης αυτής, που συντάχθηκε προ πέντε ημερών, ο Γκιουλέν δίνει εντολές σε ανώτερα στελέχη του οργάνωσης του, της «FETO», αποκαλώντας τους “ιμάμηδες” να διαφύγουν στην Ελλάδα, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένες διαδρομές αλλά και λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα εγκαταλείψουν την Τουρκία.



Οι τουρκικές αρχές, με βάση την έκθεση, κατάφεραν και συνέλαβαν 1.200 γκιουλενιστές κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.

Οι “ιμάμηδες” ήρθαν σε επαφή με δουλέμπορους, με τους οποίους κατέστρωσαν σχέδια διαφυγής προς την Ελλάδα δεκάδων μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν. Σύμφωνα με την έκθεση, ετοιμάστηκαν μέχρι και πράσινα πλαστά διαβατήρια για κάθε μέλος, έναντι 5.000 ευρώ. Το κόστος δε για να φύγουν από την Τουρκία ήταν επιπλέον 5.000 ευρώ. Οι υποψήφιοι “δραπέτες” δεν θα μιλούσαν τουρκικά μέχρι να φύγουν από τη χώρα, ενώ θα υποδύονταν τους Σύρους πρόσφυγες. Οι λαθρέμποροι βέβαια χρέωναν διαφορετικές τιμές για κάθε μέλος της FETO.

Η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν παρείχε επίσης οικονομική υποστήριξη στους λεγόμενους “ιμάμηδες”, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των χαμηλόβαθμων μελών.

«Αυτό ενόχλησε τους Γκιουλενικούς, που δεν είχαν αρκετά χρήματα και δεν μπορούσαν να φύγουν από τη χώρα. Προκάλεσε ρήξη στην οργάνωση, ωστόσο τα ανώτερα στελέχη προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, προκειμένου να μην προδώσουν το μυστικό», αναφέρει η έκθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

enikos.gr