30 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ: Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΑΜΙΩΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΟΥ







Σε ΦΥΛΑΚΗ κόστους € 3.762.723  με ΦΕΚ 2190Β/2017 μεταμορφώνεται η πόλη της Σάμου, η πρωτεύουσα του νησιού μας, με τη συναίνεση  και την υπογραφή του Αγγελόπουλου, του Δήμαρχου που  διακαώς  αναζητούσε να καταλάβει την εξουσία του νησιού μας, τελικά ως άλλος «Σουλτάνος».

«Σουλτάνος»  γιατί  συμφωνεί με τη: …….διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους-μέλους και σχετικά με κοινό σύνολο δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους από τρίτες χώρες….να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Σάμου πριν λίγους μήνες προσκαλούσε τους μετανάστες να μείνουν και να εργασθούν στο νησί μας, στο νησί με το ήδη υψηλό ποσοστό ανεργίας και τους μισθούς πείνας.

«Σουλτάνος»  γιατί  αμαχητί συναινεί για:….. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 14 του ν. 4332/ 2015 «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας….και γιατί επιδιώκει τη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής κοινότητας, το πλείστον μουσουλμανική, άρα με διαφορετικά πιστεύω, τρόπο ζωής και κουλτούρας, ενώ η Σάμος ιστορικά ήταν,  σε αυτά τα σημεία, απόρθητη.

«Σουλτάνος»  γιατί ανοίγει την πόρτα για ….Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 3386/ 2005 «Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια»…, ενώ η Ευρώπη την έκλεισε ερμητικά και δια παντός.

Σήμερα, η γροθιά στο στομάχι που έφαγε η Σάμος ήταν η πιο επώδυνη.

 Αυτή τη φορά την έδωσε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία Βουλευτής μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου με πρωτοστάτη το Δήμαρχο ο οποίος οφείλει πλέον να δώσει εξηγήσεις στον κάθε ένα Σαμιώτη για την καλόβολη αντίστασή του στο ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ, δεδομένου ότι οι νόμοι συγχέουν λέξεις όπως της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, της ευημερίας και της ασφάλειας ενός τόπου.

Τα διδόμενα  και δεδομένα του ΦΕΚ 2190Β΄/2017 για την ίδρυση του Φυλακόκεντρου  εντός αστικού ιστού, στη γειτονιά μας, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας αποτελούν το λιγότερο την  απαρχή μιας νέας εποχής, αυτής του κοινωνικού μας αποκλεισμού.

Η Σάμος μπροστά!

 Στο πρόσφατο παρελθόν ηχούσε ποιο επίκαιρο παρά ποτέ το μήνυμα της παράταξης Αγγελόπουλου, η οποία όμως  έχασε την ταυτότητά της σε μια μέρα, τη σημερινή.
 Φθάρθηκε , αλλοιώθηκε. Το μήνυμα άλλαξε στο «Η Σάμος βρίσκεται μπροστά στην παρακμή της», με ευθύνη των μπροστάρηδων που έγιναν οπισθοβάτες.

Τα ξενοδοχεία στο γραφικό Καλάμι καθημερινώς βλέπουν τον κόπο ετών να χάνεται αφού η προσέλευση  των μεταναστών στη μοναδική και μόλις λίγων μέτρων παραλία της Γάγγου, προξενεί αναστάτωση στους διαμένοντες τουρίστες οι οποίοι  επιλέγουν πλέον την περιοχή του Μαραθόκαμπου για την αναψυχή τους. 

 Μήπως αυτό επιδιώκουμε; Αφού οι φήμες επιβεβαιώθηκαν  για την προσπάθεια τροποποίησης του λιμένα Καρλοβάσσου σε λιμάνι Εθνικής σημασίας. Ποιος, ποιοι και πόσοι θα κερδίσουν από μια τέτοια εκτροπή;Ποιος, ποιοι και πόσοι εξυπηρετούνται από τη διαίρεση της Σάμου;

Η μοναδική παιδική χαρά στη χερσαία ζώνη του λιμανιού πλημμυρίζει από μετανάστες με αποτέλεσμα,  οι δημότες της πόλης να επιλέγουν για τη ψυχαγωγία των παιδιών τους είτε την κοστοβόρα  λύση του παιδότοπου, είτε την απόλυτη απομόνωση στα σπίτια τους.

Η κυκλοφορία στην πόλη μας κυριολεκτικά κατεβάζει ρολά με τη δύση του ηλίου.

Οι επιχειρήσεις καφέ, εστιατόρια κ.λπ στο κέντρο και στα πέριξ της πόλης μας που λίγο καιρό πριν έσφυζε από κόσμο, αποδίδουν κουτσουρεμένα έσοδα μόνο στο φως της ημέρας.

Ο εμπορικός δρόμος της πόλης μας, Γυμνασιάρχου Κατεβαίνη, αγκομαχά για να κρατηθεί στα πόδια του.

Όλα αυτά κι άλλα πολλά, κυρίως ο φόβος λόγω κρουσμάτων με τις σοβαρές συμπλοκές μεταξύ μεταναστών πολλές φορές και καθημερινών που πέρασαν όμως στα ψιλά γράμματα, όχι όμως η ξενοφοβία,  μας κλείνει σ’ ένα καβούκι. Ψυχολογικό, βαθιά κοινωνικό και σκληρό. Για έναν τόπο που άφηνε την πόρτα του ξεκλείδωτη ολημερίς γιατί απλά ένιωθε ασφάλεια, γύρω του, στο χώρο του με τα καλά και τα κακά των πολιτικών προσώπων που επέλεγε, δεν αρκεί μόνο να προσπαθείς.

ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Η ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΟΝΑΕΙ, ΟΜΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ, ΤΗ ΣΑΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ!


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για το προσφυγικό στη Σάμο  11-10-2016



Η ανάγκη αποσυμφόρησης της Σάμου και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας, με ιδιαίτερη φροντίδα στις ευάλωτες ομάδες και τα ασυνόδευτα παιδιά, συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων κατά την σημερινή ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, για τα ζητήματα που έχουν προκληθεί από την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Συμφωνήθηκαν επίσης, η επιτάχυνση των διαδικασιών των Επιτροπών Ασύλου και Προσφυγών με παράλληλη ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με προσωπικό, η οποία από τρία στελέχη που είχε τον Ιούνιο θα έχει 28 το Νοέμβριο, όπως έχει προβλεφθεί και η αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας.

Στο θέμα αυτό, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, προτείνουν την δημιουργία της δομής εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εξέφρασε την αντίθεσή του για λόγους ασφαλείας.

Η παρακολούθηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τα παράλια της Τουρκίας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, ενώ σε ότι αφορά την δραστηριοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αυτή θα γίνεται μετά από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, έπειτα από σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Σάμου.

Συμφωνήθηκε τέλος, η λήψη ειδικών μέτρων ανακούφισης των κατοίκων της Σάμου και αντιμετώπισης των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων, τα οποία θα εξειδικευτούν στην συνέχεια, μετά από σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και την συμμετοχή της περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου, του δημάρχου Σάμου και του βουλευτή του νησιού Δημήτρη Σεβαστάκη.

Στην σύσκεψη, εκτός του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, συμμετείχαν, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτή υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Παύλος Αδακτυλίδης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παρασκευάς Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ελισσαίος Μαυρατζιώτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ