14 Ιουνίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για το μεταναστευτικό-«ΘΕΛΟΥΝ τη Χίο Νήσο Έλλις της Ευρώπης»


«Οι Χιώτες υψώνουν τη φωνή» είναι το σύνθημα της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι της Χίου να συμμετάσχουν την Πέμπτη 15 Ιουνίου στη συγκέντρωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην Πλατεία Βουνακίου στις 7.30 το απόγευμα.


Η Επιτροπή, καταγγέλλει σχέδιο τεχνητής ασφυξίας του νησιού, το οποίο κινδυνεύει να μετατραπεί σε Νήσο Έλις για τους πρόσφυγες-μετανάστες και απαιτεί τη μη παραμονή τους πέραν των 72 ωρών για τη διαδικασία καταγραφής και μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα έχει ως εξής:
«Κάποιοι σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Σχεδιάζουν το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας χωρίς να δίνουν λογαριασμό.


Αποφάσισαν να θυσιάσουν πέντε νησιά και ιδιαίτερα την Χίο, για την οποία ειδικά έχουν προγραμματίσει την κατασκευή και λειτουργία ενός «πρότυπου υπερκέντρου» για την διαχείριση του μεταναστευτικού, που να περιλαμβάνει κέντρο υποδοχής, κέντρο φιλοξενίας και ΠΡΟΚΕΚΑ, μιας κανονικής φυλακής ανθρώπινων ψυχών.

Θέλουν η συνολική διαχείριση να γίνεται στο νησί μέχρι την τελική εξέταση του ασύλου, γεγονός που αυτόματα σημαίνει χρόνια παραμονή ώστε να εγκλωβίζονται χιλιάδες κόσμου και η Χίος να παίζει τον ρόλο του διυλιστηρίου για λογαριασμό ολόκληρης της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εκτελείται βήμα βήμα συγκεκριμένο σχέδιο για την αύξηση της χωρητικότητας και τελικά τον εγκλωβισμό των μεταναστών.

Εφαρμόζουν τεχνητή ασφυξία στο νησί κρατώντας παρανόμως εγκλωβισμένους μετανάστες αγνοώντας το πόρισμα του δικηγορικού συλλόγου Χίου, κάνοντας μερική αποσυμφόρηση μόλις οι καταστάσεις φθάνουν σε οριακό επίπεδο.

Το νησί θα αποκτήσει ταυτότητα πλέον, σαν ένα σύγχρονο Ellis island για την Ευρώπη. Η δημιουργία νέων δομών αυτό εξυπηρετεί.

Όποιος Χιώτης θεωρεί ότι η δημιουργία νέων κέντρων θα λειτουργήσει υπέρ της αποσυμφόρησης του νησιού και όχι το αντίθετο, πολύ απλά δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του νησιού και καταδικάζει κάθε προοπτική για το μέλλον.

Άλλωστε η συνεχής υποβάθμιση της καθημερινότητας μας τα τελευταία 2 χρόνια έχει αποδείξει ότι όλες οι υποσχέσεις που έχουν δώσει μέχρι σήμερα είναι κούφιες.

Στην κρισιμότερη περίοδο της νεότερης ιστορίας της Χίου καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά και ειρηνικά προασπίζοντας το παρόν και το μέλλον του νησιού μας.

Για αυτό τον λόγο κατεβαίνουμε στην συγκέντρωση στις 15 του Ιούνη και απαιτούμε:

ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ (μεγαλύτερη των 72 ωρών)

ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ (ένα μικρό κλειστό Κέντρο)

να ισχύσει δηλαδή ότι ακριβώς ισχύει και απαιτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Έβρου».