5 Ιουνίου 2017

Στη Σάμο ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης ΟικονόμουΣτελέχη του τομέα Υγείας της Ν.Δ. αναμένετσαι να επισκεφθούν την Ικαρία και τη Σάμο από την Τρίτη έως και την Πέμπτη (6-8 Ιουνίου), με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος, βουλευτή Επικρατείας κ. Βασίλη Οικονόμου. Πριν την άφιξή του εδώ ο κ. Οικονόμου είχε προβεί σε δηλώσεις, με αφορμή το θάνατο 57ης γυναίκας στη Φολέγανδρο, τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου. Στη δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Προκαλεί και εξοργίζει πλέον ολόκληρη την κοινωνία η αδιαφορία, με την οποία αντιμετωπίζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου, 57χρονη γυναίκα ξεψύχησε αβοήθητη στη Φολέγανδρο, επειδή δεν υπήρχε γιατρός για την παροχή βοήθειας. Η γυναίκα βρέθηκε στο έλεος της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, καθώς θα μπορούσε να είχε σωθεί αν υπήρχε ένας γιατρός στο νησί των 750 κατοίκων.

Την ίδια ώρα ο γνωστός “Υπουργός του Facebook” κ. Πολάκης ασχολούνταν με τα συνήθη ξεσπάσματα μίσους που τον χαρακτηρίζουν, αντί να επιδιώκει να λύνει προβλήματα στο χώρο της υγείας που αποδεικνύονται δυστυχώς μοιραία.

Η Νέα Δημοκρατία ζητάει την άμεση και πλήρη διερεύνηση του θέματος, τον καταλογισμό ευθυνών όπου υπάρχουν και βεβαίως την κάλυψη των απαραίτητων υγειονομικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα και ειδικά στα νησιά μας. Μέχρι πότε άραγε θα πληρώνουν οι πολίτες την ανικανότητα αυτών που μας κυβερνούν;».