12 Ιουνίου 2017

Είμαστε τα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε, οφείλουν να τα προστατεύσουν!


Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ομολογία σοκ από το γνωστό μας ΔΝΤ: στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού αυξάνει τα πραγματικά του εισοδήματα με τριπλάσιο ρυθμό από το υπόλοιπο 99%! Άλλο ότι των περισσοτέρων του 99% τα εισοδήματα υπόκεινται σε κόφτη διαρκείας
Μας κυβερνούν δυστυχώς οι διεθνείς τοκογλύφοι, που ανεβοκατεβάζουν και τις κυβερνήσεις που υποτίθεται πως είναι αυτεξούσιες. Παραμύθια!

Από την υπαγωγή μας στα Μνημόνια μετρούμε απώλειες άνω του ¼ του εθνικού  μας πλούτου. Το ΑΕΠ κατέπεσε από 237,6 δισ. € στα 175,6 δισ. €. Σε άλλη διατύπωση γινήκαμε φτωχότεροι κατά 62 δισ. € ετησίως!
Γλυκύς αλλά αναποτελεσματικός ο Πιέρ Μοσκοβισί: «Οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να παίζουν με τη φωτιά αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους». Η Ευρώπη με την ανοχή πάντων είναι γερμανική και τις αποφάσεις τις παίρνει ο Σόιμπλε!
Τα Μνημόνια ρημάζουν το παραγωγικό  μας δυναμικό. Μηδένισαν την κινητήρια δύναμη της ζήτησης και μας κατάντησαν ζητιάνους. Ενώ στις εκθέσεις τους οι αθεόφοβοι για τον επόμενο μισό αιώνα μας δίνουν μόλις από 1% ανάπτυξη. (βλ. Μαρία Δελιβάνη-Νεγρεπόντη, Επίκαιρα τ.376,σ.44επ.).
Το ΔΝΤ «εξομολογήθηκε» κατ’ επανάληψη τα αμαρτήματά του κατ- εναντίον μας αλλά, χωρίς να διορθώσει τη συμπεριφορά του και να απαρνηθεί τη βαρβαρότητά του. Άρα;
Στο γεωπολιτικό εξ άλλου επίπεδο ρυμουλκούν την Κύπρο σε νέα Γενεύη. Με βρετανοαμερικανική καθοδήγηση και την κάλυψη του Γ.Γ. του ΟΗΕ, ο υπερδραστήριος νορβηγός τουρκολομπίστας Άϊντε, λειτουργεί ως charge d’ affaires της Άγκυρας. Και διακινεί τις απειλές της για θερμό επεισόδιο μέσα στον Ιούλιο σε περίπτωση πραγματοποίησης των προγραμματισμένων γεωτρήσεων από Total και ENI.
Η εγκατάλειψη από την εξωτερική μας πολιτική τού ουσιωδέστερου και καταλυτικότερου στοιχείου του Κυπριακού, ως προβλήματος εισβολής, κατοχής  και έκνομου εποικισμού, διευκόλυνε αμφότερα τα Κέντρα του Ελληνισμού στις αλλεπάλληλες διολισθήσεις τους από υποχωρήσεως σε υποχώρηση και από παραχωρήσεως σε παραχώρηση.
Είναι νοητό π.χ. το γεγονός ότι πας τουρκοκύπριος του ψευδοκράτους να λαμβάνει ευρωδιαβατήριο από την Κυπριακή Δημοκρατία  χωρίς υποχρέωση να σεβαστεί τους νόμους της; Και αυτό θυσία στο βωμό τής “προσέγγισης”. Πάντοτε μονομερώς! Άμεσος στόχος του Ερντογάν  να σφετεριστεί τον στρατηγικό χαρτί του φυσικού αερίου.
Η πρόσφατη συνέντευξη του τέως Αντιπροέδρου του Ομπάμα, Τζο Μπάϊντεν («Καθημερινή», 4/7/17), δείχνει ποιοι βυσσοδομούν σε βάρος τού Κυπριακού Ελληνισμού. Βουτηγμένος ως το λαιμό στην τουρκοειδή «λύση» που έστηνε, αλλά δεν πρόλαβε, ευτυχώς να την επιβάλλει, επανέρχεται ο Αμερικανός στο αφήγημα ότι η «λύση», «βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής», διότι ισχυρίζεται, «θα προκύψουν οδοί μεταφοράς μέσω Τουρκίας»! Ο καημός όλων αυτών των αμετανόητων τουρκόφιλων είναι πώς θα βοηθήσουν τον ισλαμιστή ο οποίος όμως με τα καμώματά του, τους κάνει τον βίο αβίωτο. Αλλά αυτοί επιμένουν να «θέλουν άντρα, ν’ αγαπάει και να δέρνει» κατά το ελληνικόν λαίκόν άσμα. Αυτός βέβαια μόνο τους δέρνει, ιδίως τελευταία.
Και στην δεύτερη Γενεύη, αποκλείονται τα μόνιμα του Σ.Α. ενώ η Ε.Ε. θα παρίσταται διακοσμητικά, ως παρατηρητής!
Δεν υπάρχουν δυνάμεις στην Μεγαλόνησο, και αν δεν επαρκούν αυτές οι άλλες στο Εθνικό Κέντρο γιατί δεν σπεύδουν να αποτρέψουν τον Κύπριο πρόεδρο από την αποδοχή δραματικά επιζήμιων εξελίξεων;
Η Ελλάδα δηλώνει παρούσα στην “ασφάλεια” και τις “εγγυήσεις”. Αλλά απούσα στα ζητήματα εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού. Στρατηγικό λάθος τής Αθήνας, η οποία αφήνει σοβαρότατο κενό που προθύμως καλύπτει ο ξένος παράγων.
Σε μια διεθνώς κρίσιμη καμπή όπου η ευρύτερη περιοχή κουφοβράζει, επιβάλλεται εναργέστερη ανάμιξη της Ελλάδος. Αλλιώς ο ρόλος της θα είναι Ποντίου Πιλάτου. Τα παπαγαλάκια πιπιλίζουν το παραμύθι ότι το ενεργειακό θα λειτουργήσει δήθεν ως δέλεαρ για τη «λύση».
Ο ισλαμιστής οσφραίνεται «ψητό» στα ενεργειακά κοιτάσματα. Πρακτική του, είναι αυτή του λύκου: η διαρπαγή. Η νέα Γενεύη δεν έχει καμία πιθανότατα θετικής έκβασης για τον Ελληνισμό. Πάσχει εκ γενετής από την ακατονόμαστη “διζωνική με πολιτική ισότητα”. Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συγκατατεθούμε. Αλλά αφού αυτή αποφασίστηκε ως μη όφειλε, τώρα μένει στην Αθήνα να ενεργήσει δραστικά για τον άμεσο απεγκλωβισμό τού Αναστασιάδη = απεγκλωβισμό του Ελληνισμού.
Οι κατ’ εξακολούθηση αντισυμβατικές εκρήξεις τού Ντόναλντ Τραμπ, ελπίζουμε να τάραξαν την νωχέλεια των Ευρωπαίων ιθυνόντων στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας.
Ελλάδα – Κύπρος είμαστε τα ανατολικά σύνορα τις Ευρωένωσης. Αλλά ως τώρα αυτή δεν έχει κουνήσει ούτε το μικρό της δαχτυλάκι να πράξει κάτι  για την υπεράσπισή τους.
Θα ισχυρισθούν ότι ουδέποτε διατυπώσαμε ανάλογο αίτημα. Δική μας ευθύνη. Τώρα, ο Αμερικανός επικαιροποιεί   το θέμα. Και το επιμετρεί στους Ευρωπαίους
              Να δράσουμε, διότι «αδικεί πολλάκις ο μη ποιών τι , ου μόνον ο ποιών τι». Συχνά αδικεί εκείνος που δεν κάνει κάτι, όχι μόνον αυτός που κάνει (Μάρκος Αυρήλιος).

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
E-mail: stpapathemelis@gmail.com, danagennisi.press@gmail.com