8 Ιουνίου 2017

Ξυλοφόρτωσαν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο.....δεν είναι και η πρώτη φορά


Δυστυχώς ως Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ αλλά και ως κοινωνία είμαστε αναγκασμένοι να παίρνουμε τοποθετήσεις και να κάνουμε καταγγελίες για τα αυτονόητα. Τελικά όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμα και εν έτη 2017 και ο λόγος έχει να κάνει με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αφορμή της αναφοράς μας αποτελεί το ανήθικο, άνανδρο και αντιδημοκρατικό γεγονός που έλαβε χωρά στους Μυτιληνιούς Σάμου. Όταν ο <<κύριος>> Γεώργιος Ζάγκας, ακροδεξιών-φασιστικών ιδεολογιών επιτέθηκε και χτύπησε με τον ποιο άνανδρο τρόπο συμπολίτη μας, τον κύριο Κωνσταντίνο Κυριαζή μέλλος της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ, με μοναδική αιτιολογία την μη ανοχή του, στην παρουσία του θύματος, στον ίδιο δημόσιο χώρο, εξαιτίας της διαφορετικής άποψης για τις άξιες και τα ήθη της κοινωνίας μας.

Ως Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ καταδικάσουμε κάθε φασιστική συμπεριφορά από όπου και εάν προέρχεται, θα είμαστε στο πλευρό κάθε δημοκρατικού αγώνα, οι αντιφασιστικοί αγώνες είναι αναγκαίοι όσο ποτέ, γιατί εκφράζουν τη συλλογική μας θέληση να αντισταθούμε στο φασισμό. Είναι αναγκαίο να θέσουμε σοβαρά το μέγα αίτημα για εκδημοκρατισμό της πολιτικής και να κατακτήσουμε εκείνη τη μορφωτική κουλτούρα που θα αξιώνει και θα προάγει την ελευθερία του πνεύματος μας και θα καλλιεργεί τη χειραφέτηση του ανθρώπου. Η απάντηση στο φασισμό είναι η παιδεία.....

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη της Σαμιακής κοινωνίας και όχι μόνο, να καταδικάσει το συγκεκριμένο γεγονός και κάθε αντιδημοκρατική συμπεριφορά, και να εργαστούμε ώστε ο άνθρωπος να είναι ιερός για τον άνθρωπο.