14 Ιουνίου 2017

Την Πέμπτη στη Λέρο η επίτροπος Κορίνα Κρέτσου Δείτε το πρόγραμμα της επιτρόπου


Στην Ελλάδα καταφθάνει την Τρίτη, η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου. Η επίτροπος θα μείνει στη χώρα για μια εβδομάδα, ενώ θα μεταβεί σε Χίο και Λέρο, προκειμένου – όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα – να δώσει «ανάσες χρηματοδότησης, στα νησιά που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης».

Το πρόγραμμα της Κορίνας Κρέτσου στην ΕλλάδαΤην Τρίτη, 13 Ιουνίου, στις 20:00, η επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα την ίδια μέρα, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αθηναίων Γεώργιου Καμίνη, η κ. Κρέτσου θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση για την παρουσίαση της «Στρατηγικής Ανθεκτικότητας για την Αθήνα του 2030- Επαναπροσδιορίζοντας την πόλη» που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων (Αίθουσα Τελετών Δημαρχιακού Μεγάρου Αθηνών, ώρα 17:00).

Την Τετάρτη, 14 και την Πέμπτη 15 Ιουνίου, η επίτροπος θα μεταβεί στη Χίο και στη Λέρο αντίστοιχα, όπου θα επισκεφτεί έργα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει συναντήσεις με τις αρμόδιες τοπικές αρχές για θέματα ανάπτυξης των νησιών που φιλοξενούν hot spots. Συγκεκριμένα, στη Χίο θα επισκεφτεί το Μουσείο Μαστίχας και τη Νέα Μονή και θα συναντηθεί με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου και τους δημάρχους Χίου Μανώλη Βουρνού, Λέσβου, Σπύρο Γαληνό και Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο (14/6 ώρα 13:00).

Στη Λέρο, η επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γεώργιο Χατζημάρκο και τους δημάρχους Λέρου, Μιχάλη Κόλλια και Κω, Γιώργο Κυρίτση (15/6, ώρα 11:00). Την ίδια μέρα η επίτροπος θα παραστεί στα εγκαίνια της Εγκατάστασης Μονάδας Αφαλάτωσης Δήμου Λέρου και θα επισκεφτεί την εταιρεία Artemis LerosBoatyard.

Την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, η κ. Κρέτσου θα εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια ημερίδας με τίτλο «Η Αττική επιχειρεί» που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής (Μουσείο Ακρόπολης, ώρα 10.00). Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Χαρίτση. Την ίδια μέρα η επίτροπος θα επισκεφτεί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τέλος, τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, η Ευρωπαία αξιωματούχος και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με όλους τους περιφερειάρχες.

Με αφορμή την επίσκεψη της επιτρόπου στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

«Μέσα σε μόλις δύο μήνες, η επίτροπος Κορίνα Κρέτσου επισκέπτεται και πάλι τη χώρα μας. Αυτή τη φορά μεταβαίνει σε νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Η ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική έρχεται να δώσει ανάσες χρηματοδότησης για αναπτυξιακά έργα σε αυτά τα μέρη που με τόση γενναιότητα και αλληλεγγύη έγιναν η πύλη της Ευρώπης για χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών. Και όχι μόνο. Σε όλη τη χώρα, η περιφερειακή πολιτική της ΕΕ αποτελεί πηγή επενδύσεων και θέσεων εργασίας, έναν τόσο απαραίτητο μοχλό ανάπτυξης και στήριξης της Ελλάδας ώστε αυτή να μπει επιτέλους σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».