6 Ιουνίου 2017

Ο Νότης Μαριάς στηρίζει τους Δικηγόρους στην Ευρωβουλή


Παρέμβαση υπέρ της στήριξης των Δικηγόρων του Αιγίου και της υπόλοιπης χώρας έκανε μιλώντας την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Επισημαίνεται ότι μετά από αίτηση του Νότη Μαριά  προσδιορίστηκε για συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η Αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κατά των μνημονιακών μέτρων της κυβέρνησης που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό των δικηγόρων και των υπόλοιπων ελευθέρων επαγγελματιών.

Όπως είπε ο Νότης Μαριάς η μνημονιακή επίθεση της τρόικας και της κυβέρνησης έχει διαλύσει τους ελευθέρους επαγγελματίες της χώρας μας με αποτέλεσμα να χάνουν λόγω φορολογικού και ασφαλιστικού το 80% του εισοδήματός τους. Επιπλέον ο Νότης Μαριάς είπε ότι τα μνημονιακά κυβερνητικά μέτρα παραβιάζουν τα δικαιώματα των δικηγόρων που προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ιδίως το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, το δικαίωμα άσκησης οικονομικής δραστηριότητας και το δικαίωμα στην περιουσία.
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι με τα μνημονιακά μέτρα παραβιάζεται επίσης η Αρχή της Αναλογικότητας η δε Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντί να ελέγξει την κυβέρνηση για τις παραπάνω παραβιάσεις του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζει τελικά την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το πράττει αυτό αφού η ίδια η Επιτροπή αποτελεί άλλωστε και μέλος της τρόικας. Με τον τρόπον αυτόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε καταφανή σύγκρουση συμφερόντων.
Ο Νότης Μαριάς ζήτησε να παραμείνει ανοιχτή η Αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, να αποσταλεί Επιστολή της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την παραβίαση των παραπάνω θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων δικηγόρων.
Επιπλέον να σταλεί η Αναφορά στην Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει την τρόικα.
Επισυνάπτεται το βίντεο με τις παρεμβάσεις του Νότη Μαριά και της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .