14 Ιουνίου 2017

Νέα «Ίμια» στον αέρα του Αιγαίου


Ένα έγγραφο-βόµβα, που αποκαλύπτει ότι η Αγκυρα, µε την ανοχή της κυβέρνησης, έχει απαγορεύσει από τον περασµένο Οκτώβριο τις πτήσεις πάνω από το Αιγαίο των ιπτάµενων ραντάρ (AWACS) του ΝΑΤΟ από Ελλάδα και Ιταλία προς Τουρκία και αντιστρόφως, φέρνουν στο φως της δηµοσιότητας τα «Παραπολιτικά».



Παράλληλα, δεν επιτρέπει τη χρήση των στρατιωτικών µας αεροδροµίων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα ∆ωδεκάνησα, αλλά και των κυπριακών αεροδροµίων, πλην εκείνου της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι. Ταυτόχρονα, επεκτείνει τον χώρο της τουρκικής περιοχής ευθύνης για Ερευνα-∆ιάσωση σχεδόν στο… µισό Αιγαίο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Κουνιά στην εφημερίδα Παραπολιτικά, το έγγραφο, που είναι χαρακτηρισµένο ως «εµπιστευτικό», απεστάλη στις 20 Μαΐου από το ΓΕΕΘΑ προς το υπουργείο Εξωτερικών και αποκαλύπτει ουσιαστικά πως η Τουρκία έχει µετατρέψει το Αιγαίο σε «γκρίζα ζώνη» για τα αεροσκάφη τύπου AWACS.

Την ίδια ώρα, παρά τις διαδοχικές παρεµβάσεις που έχουν γίνει στο ύψιστο στρατιωτικό επίπεδο (καθώς έχει ασχοληθεί προσωπικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης), αλλά και µια «προφορική αναφορά» από τον υπουργό Αµυνας, Πάνο Καµµένο, προς τον διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Βορειοατλαντική Συµµαχία υιοθετεί πλήρως τις παράλογες τουρκικές απαιτήσεις. Ωστόσο, από την πλευρά του υπουργού Αμυνας επιδεικνύεται ανοχή.

Μετά την αποκάλυψη αυτή, αναµένεται µε ενδιαφέρον η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αµυνας, Πάνου Καµµένου, ο οποίος έως τώρα έχει αποφύγει οποιαδήποτε δηµόσια τοποθέτηση για το ζήτηµα, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στον οποίο µεταφέρθηκε η «καυτή πατάτα» από τους επιτελείς του Πενταγώνου.





 Πηγή:www.dimokratiki.gr