20 Ιουνίου 2017

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ-ΚΗΕ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ)
καθώς και
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος Ο.Γ.Ε.)


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (κρατικός μηχανισμός που σήμερα κάνει την βρώμικη δουλειά για λογαριασμο της κυβέρνησης) κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά των χιλιάδων  συμβασιούχων σε όλους τους Δήμους της χώρας αντισυνταγματικό και τους ΑΠΟΛΥΕΙ, αφού απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν για πάνω από 8 μήνες!
  Παράλληλα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μιλά μόνο για πληρωμή των δεδουλευμένων και προτείνει στους δημάρχους να αξιοποιήσουν τις «δυνατότητες» που δίνει το υφιστάμενο αντιλαϊκό πλαίσιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που θα προκαλέσουν οι απολύσεις. Πρακτικά προτείνει στους δήμους να προχωρήσουν σε προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις...
  Για την Ικαρία η υλοποίηση αυτής της απόφασης σημαίνει: Δεν θα λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας αλλά και οι ιαματικές πηγές του νησιού, αφου η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών  στηρίζονται αποκλειστικά στους συναδέλφους συμβασιούχους.
  Καθόλου τυχαία και η χρονική στιγμή της απόφασης: Έπειτα από το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, με ότι αυτό σημαίνει για τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση ΑΠΟΛΥΕΙ χιλιάδες εργαζόμενους, ώστε έτσι οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι να εισβάλλουν χωρίς εμπόδια σε δημοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα,ύδρευση,κλπ).
  Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
  Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ όλης της χώρας, αλλά και στην 24ωρη Απεργία που έχει προκηρυχθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 22/6. Καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους ΔΗΜΟΥΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ την ΠΕΜΠΤΗ 22/6, στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ευδήλου.
ΙΚΑΡΙΑ 20.6.17