21 Ιουνίου 2017

Αγωνία για το μέλλον της δεινοπαθούσας Λέσβου και των επιχειρήσεών της Λέσβου




Κυρία Υπουργέ,
           Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε το α) σχετικό, σ’ απάντηση των β), γ), δ) κι ε) σχετικών, τα οποία και επισυνάπτουμε.
           Ο/Η συντάκτης του α) σχετικού συμπεριλαμβάνει στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την … Κω και τη…. Ρόδο, λόγος για τον οποίο και μας «πληροφορεί» σχετικά, απαντώντας συγχρόνως αόριστα και γενικά στις πολύ συγκεκριμένες θέσεις κι ερωτήματά μας του β) σχετικού. Επίσης δείχνει να αγνοεί την παραίτηση του κου Τρυφωνόπουλου, το όνομα του οποίου χρησιμοποιεί στο τέλος της επιστολής του ΕΟΤ.

           ΄Όπως αντιλαμβάνεσθε, τα μέλη της ΄Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, ύστερα απ’ τη δραματική περυσινή χρονιά, που δίχως δική τους ευθύνη κατέρρευσαν αφίξεις και τζίροι – μ’ αναπάντητες μέχρι σήμερα τις εκκλήσεις τους γι’ αποζημιώσεις καταλυμάτων κι εργαζομένων τους- και την ιδιαίτερα ατυχή συγκυρία των προχθεσινών σεισμών και ό,τι «επικοινωνιακά ακολούθησε κι ακολουθεί» ακόμα, αγωνιούν αφ’ ενός για το μέλλον τους κι αφ’ ετέρου θεωρούν τουλάχιστον προσβλητική την απάντηση του ΕΟΤ, που δεν αποκλείεται να διαρρεύσει στα ΜΜΕ.
Κυρία Υπουργέ,
            Θεωρούμε ότι προχειρότητες, όπως η συγκεκριμένη επιστολή, α) σχετ.,    υποσκάπτουν τις προσπάθειες τόσο τις δικές μας, όσο και τις δικές σας, ακυρώνοντας το πολύ σημαντικό έργο σας.
           Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες στα θέματα, που με αγωνία θέσαμε στην  προ μηνός επιστολή μας, β) σχετ., καθώς και σε προηγούμενα υπομνήματά μας γ), δ) & ε) σχετικά με τις αποζημιώσεις κι όχι μόνο, με δεδομένο ότι η εικόνα της Λέσβου, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της επλήγησαν ακόμα περισσότερο, με εξαιρετικά δυσοίωνες τις όποιες προοπτικές αναστροφής της κατάστασής μας.

Συν: Επτά (7)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ   ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ