20 Ιουνίου 2017

ΣΚΙΑΓΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΜΑ!!!

Ο Στέλιος Φενέκος είναι υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος σήμερα του πολιτικού κόμματος Κοινωνία Αξιών

Είναι απίστευτη η υποχωρητικότητα του κ. Τσίπρα στις συναντήσεις του με τους Τούρκους, πότε με τον Ερντογάν ο οποίος του συμπεριφέρεται καταφανώς με υπεροπτικό ύφος (και το αποδέχεται), και τώρα με τον Γιλντιρίμ ο οποίος τον παρέσυρε με την ρητορική του σε υποχωρήσεις και σε λογικές κατευνασμού και συμψηφισμού.

Συγκεκριμένα ο κ.Τσίπρας δήλωσε τα παρακάτω:



• “Οι δυο χώρες πέρασαν δύσκολες στιγμές τελευταία, αλλά καμία από τις δύο δεν επιχείρησε να επωφεληθεί”!!!.
Μα τι λέτε κ. Τσίπρα, δηλαδή όλα αυτά τα θέματα που διεκδικεί παρανόμως η Τουρκία με απειλές, με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην επιστολή της στον ΟΗΕ όπου αρνείται την ύπαρξη Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με τις δεκάδες παραβιάσεις σε καθημερινή βάση, με τις παραβιάσεις των Ελληνικών χωρικών υδάτων, με τον αποκλεισμό νησιών μας, με πυρά εντός του Ελληνικού θαλάσσιου χώρου, με απειλές και διώξεις καθημερινά αλιέων μας στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις από Ελληνικά εδάφη, όλα αυτά δεν συνιστούν εκμετάλλευση από την Τουρκική πλευρά;
Είναι δηλαδή για εσάς όλα αυτά μία κανονικότητα ;

• Δήλωσε δημόσια χωρίς αίσθηση του τι λέει:
«Η θετική ατζέντα πρέπει να βασιστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας και σεβασμού χωρίς εκατέρωθεν ενέργειες που την υπονομεύουν».
Και φυσικά ο Γιλντιρίμ το εκμεταλλεύθηκε αφού κατάλαβε την υποχωρητικότητα του, και αμέσως επέκτεινε τις επιδιώξεις του, ψευδόμενος και επιδιώκοντας να παρουσιάσει δημόσια και διεθνώς ότι κάνουμε κι εμείς αντίστοιχα παραβιάσεις λέγοντας:
«Λάβαμε υπόψη μας το θέμα των παραβάσεων και παραβιάσεων που γίνονται εκατέρωθεν(!!!!). Το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση» .
Ακολούθησε το λιγότερο αφελέστατη σιγή από την πλευρά του πρωθυπουργού μας. Δηλαδή αποδέχθηκε δημόσια (αφού δεν το αρνήθηκε), ότι παραβάσεις και παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν !!!

• Στην συνέχεια μας άφησε όλους άναυδους όταν είπε:
«Στην Ελλάδα όπως ασφαλώς και στην Τουρκία υπάρχει απόλυτη διάκριση ανάμεσα στη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία. Η Δικαιοσύνη είναι απολύτως αυτόνομη και ανεξάρτητη, τις αποφάσεις της τις σεβόμαστε είτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε. Η δικαιοσύνη έχει αποφασίσει ως προς τα θέματα της έκδοσης των 8 αν και υπάρχει και το θέμα της έφεσης».
Με όλα αυτά έδειξε ότι όχι μόνο φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά εξίσωσε τα ζητήματα διάκρισης εξουσιών στη χώρα μας με αυτά της σημερινής Τουρκίας.
Μπράβο κ. Τσίπρα, δεν καταλαβαίνετε ότι αυτογελοιοποιείστε και προσβάλλετε την χώρα μας όταν λέτε δημόσια όλα αυτά για την Ελληνική Δημοκρατία της οποίας ηγείσθε;

Και είτε ψευδόμενος είτε εν αγνοία του (!!!!) προσπάθησε να δείξει ότι το θέμα της έκδοσης των 8 δεν έχει λήξει.
Αυτό δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει ότι ελήφθησαν αμετάκλητες αποφάσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είτε ότι έχει εθισθεί τόσο στην μέθοδο του να λέει ψέματα για να ξεφύγει, ώστε ανεύθυνα του έρχονται και τα λέει πολύ εύκολα.
Εκτός εάν γράφει στα παλαιά του τα παπούτσια τους θεσμούς και την διάκριση των εξουσιών (όπως υπονόησε εξομοιώνοντας την λειτουργία τους με της Τουρκίας).

• Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ από την πλευρά του είπε:
«Πρέπει να επιστραφούν αυτοί οι επίδοξοι πραξικοπηματίες».
«Φυσικά υπάρχει διάκριση εξουσιών, βεβαίως η δικαιοσύνη θα πάρει τις αποφάσεις και η εκτελεστική εξουσία θα κάνει αυτά που την αφορούν» πρόσθεσε, δείχνοντας ολοφάνερα με την φράση αυτή πως αντιλαμβάνεται την διάκριση των εξουσιών στην χώρα του.
Στην ουσία απείλησε έμμεσα τον κ. Τσίπρα λέγοντας με θράσος:
«Οι πραξικοπηματίες, παρότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, πιστεύουμε ότι δεν θα κάνουν πραξικόπημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

• Όσον αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ο κ. Τσίπρας χωρίς ίχνος σύνεσης δήλωσε:
"Η Αθήνα στηρίζει σταθερά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, όχι μόνο γιατί θεωρούμε ότι θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν, αλλά και επειδή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω συνεργασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Θα συνεχίσουμε να αποτελούμε μια πολύ στενή σύμμαχο της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και θα στηρίζουμε σθεναρά τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων και την παροχή κονδυλίων της Ευρώπης για τα οποία υπάρχουν δεσμεύσεις από την ΕΕ για το θέμα των 3 εκατ. προσφύγων».
Καμία έστω και μικρή επιφύλαξη, καμία αναφορά στις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών οργάνων για τις προϋποθέσεις που θέτουν σήμερα για να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, καμία αναφορά στην απαίτησή μας να σταματήσει την προκλητική της συμπεριφορά, τις παράνομες μεθόδους και τις απειλές πολέμου προς την χώρα μας.

"Σκιαγμένοι, κι' άβουλοι αντάμα, περιμένουμε ίσως κάποιο θάμα" !!! (παραφράζοντας τον Κ. Βάρναλη)