7 Ιουνίου 2017

Η σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και το βρόμικο παιχνίδι Καραμανλικών και Συριζαίων


Ένα ακόμη πολύ βρόμικο παιχνίδι παίζεται στην πλάτη της Νέας Δημοκρατίας από κύκλους εντός του κόμματος, σε συνεργασία με κυβερνητικά κέντρα και παράκεντρα.

Είναι μια προσπάθεια εγκλωβισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη στους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το χρέος. Οι παρεμβάσεις, τόσο του Παπαδημούλη, που άνοιξε το ζήτημα όσο και του Ξυδάκη, που άνοιξε το θέμα της ρήξης δεν είναι καθόλου τυχαίες. Παίζουν το ρόλο του λαγού στις δύο άκρες του ίδιου νομίσματος.


Ο ένας παίζει το ρόλο του συγκαταβατικού, του ενωτικού που ζητά εθνική συνεννόηση και όλοι μαζί να πάμε μπροστά για να λύσουμε το χρέος. Και ο άλλος ρίχνει τον μπαμπούλα της ρήξης, την επαναφορά του 2015 προκειμένου να φοβηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και να συρθούν σε μια διαπραγμάτευση η οποία είναι ουσιαστικά νομιμοποίηση της αποτυχίας του πρωθυπουργού.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Antinews», η κυβέρνηση στον σχεδιασμό αυτό είναι σε συνεννόηση με ομάδα καραμανλικών οι οποίοι επιμένουν να παίζουν το χαρτί της (δήθεν) εθνικής συνεννόησης. Επιμένουν να θέλουν η ΝΔ να ανοίξει κουβέντες με τον αποτυχημένο Τσίπρα και την παρέα του, δίνοντας επί της ουσίας πάτημα για να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2018 ή και ακόμη πιο μακριά. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται από την προηγούμενη εβδομάδα με διαρροές καραμανλικών για... ενόχληση κατά του περιβάλλοντος του Μητσοτάκη που τον συμβουλεύουν να επιμείνει στη σκληρή γραμμή.

Καθόλου τυχαία δεν είναι επίσης η συνέντευξη του γιου του ταχυδρόμου, Θ. Ρουσόπουλου ο οποίος είπε ότι ο Τσίπρας θα εξαντλήσει την τετραετία. Και πόσο γελοίο είναι το γεγονός ότι ο Παπαδημούλης δίνει συμβουλές στον Κυριάκο (σε συνεννόηση σίγουρα με το Μαξίμου) «να ακούει περισσότερο τον Δένδια παρά τον Γεωργιάδη».

Η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών είναι ένα πολιτικό τέχνασμα του Τσίπρα προκειμένου να αποδράσει από τα επικίνδυνα αδιέξοδα που οδήγησε την υπόθεση του χρέους. Μόνος του διαπραγματεύτηκε τόσο καιρό, μόνος του απέτυχε, μόνος του να πιει το πικρό ποτήρι της ξεφτίλας. Εντάξει, να υπάρχει ομόνοια στα πολιτικά κόμματα για τις δύσκολες αποφάσεις αλλά όχι να είναι α λα καρτ. Όχι να στήνεται σκηνικό όποτε γουστάρει ο Τσίπρας και η ομάδα του.

Και τι θα προσέφερε άραγε μια τέτοια συνάντηση που μόνο ο... μπάρμπα Βασίλης Λεβέντης θα πέταγε τη σκούφια του για να φωτογραφηθεί στο Προεδρικό; Απολύτως τίποτε. Αν ήταν κάποιος αξιόπιστος πρωθυπουργός, αν ήταν ένας πολιτικός άντρας με μπέσα, που ό,τι θα έλεγε θα ίσχυε να το καταλάβουμε.

Να πάει και ο Κυριάκος, και η Φώφη και όλοι. Αλλά με τον Τσίπρα; Αυτός δεν ήταν που το καλοκαίρι του 2015 τους είχε σύρει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, τους παραμύθιαζε ότι δεν θα κάνει εκλογές και σε 15 ημέρες ανακοίνωσε κάλπες;

Ορθώς η ΝΔ απέρριψε εξ αρχής το θέμα, όμως, το ζήτημα παραμένει. Ποιοι είναι αυτοί οι... νεοδημοκράτες που συζητούν με την κυβέρνηση για να δημιουργηθεί θέμα στη ΝΔ;

antinews.gr