18 Ιουνίου 2017

Σύλλογος Η ΟΜΟΝΟΙΑ"Παγώνδα Εκδήλωση Παραμύθια- Παιχνίδια 16-6-17Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» στις 16 Ιουνίου 2017, στην οποία παρουσιάστηκαν Παραμύθια και Παιχνίδια της Σάμου, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο.
Με πολύ κέφι τα παιδιά της Παιδικής Φωλιάς παρουσίασαν:
   Τα παραμύθια της Σάμου από τα βιβλία που έχουν γράψει ο Μιχάλης Μερακλής και ο Μανώλης Βαρβούνης
«Ο Γεροκλώθος και ο σύντροφός του», «Ο Γιαννακός- ο Ντελάλης», «Ποιος του μιγάλου κομμάτ», «Ο Τσοπάνης».
Και τα Παιχνίδια από Λαογραφικά του Νικολάου Δημητρίου
«Η Κουλουκθιά», «Πιτάει του πλακ», «Του Τσακνάκι ή Ουτσ- Ουτς παραούτς», «Του ξνό κι του γκυκό», «Τζιεράκι μου μυρίζ», «Ου μζούρς».
Χάρισαν ένα απόγευμα γεμάτο χαρά σε όλους και καταχειροκροτήθηκαν.

Στην εκδήλωση έγιναν δύο ανακοινώσεις.
Η μία αφορούσε τον κλιματισμό της αίθουσας εκδηλώσεων, για τον οποίο το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει (1200) ευρώ και η εγκατάσταση θα γίνει τον επόμενο μήνα.
Η δεύτερη ήταν για την ετοιμόρροπη πόρτα του Πολιτιστικού Κέντρου- Παλαιού Δημοτικού Σχολείου. Γι  αυτή η κυρία Μαρία Βαρεντζή σύμβουλος του Τοπικού Συμβουλίου Παγώνδα, υποσχέθηκε στη μνήμη του συζύγου της ιατρού Ηλία Βαρεντζή, ο οποίος ήταν μαθητής στις αίθουσές του, να φτιάξει την πόρτα. Κι αυτή θα είναι έτοιμη στα μέσα του άλλου μήνα.
Και οι δύο έδωσαν μεγάλη χαρά στα παιδιά της Παιδικής Φωλιάς, τα οποία είδαν να υλοποιούνται ορισμένα από τα αιτήματά τους σε σχέση με το Πολιτιστικό Κέντρο του Παγώνδα.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ιερέας του Παγώνδα Μανώλης Αρβανίτης


Με τιμή
Για το Δ.Σ

Η πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας

Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                               Ευαγγελία Αξιώτου