10 Ιουνίου 2017

Φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή σε μητέρα για αρπαγή και κατ' οίκον εκπαίδευση της κόρης της


Φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε μητέρα για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, καθώς η κατηγορούμενη είχε πάρει μαζί της την κόρη της αν και της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια και είχε αντικαταστήσει το σχολείο με κατ’ οίκον εκπαίδευση.

Την ενοχή της γυναίκας ζήτησε και ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος στην αγόρευση του τόνισε πως «η απόφαση για την επιμέλεια του τέκνου, της είχε γνωστοποιηθεί από τον πατέρα μέσω email και η κατηγορούμενη φρόντισε να απομακρυνθεί από περιοχές όπου θα μπορούσαν να την εντοπίσουν γνωστοί και φίλοι, προκειμένου να αποφύγει την αφαίρεση της επιμέλειας».
Η κατηγορούμενη μητέρα υποστήριξε στην απολογία της πως ούτε η ίδια, ούτε η συνήγορός της ενημερώθηκαν για το γεγονός ότι της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού της, ενώ επισήμανε πως κακώς δόθηκε στον πρώην σύντροφό της, ο οποίος δήλωνε στο παρελθόν πως δεν ήταν έτοιμος για να μεγαλώσει παιδιά.
Στην κατάθεση του ο πατέρας και νυν κηδεμόνας του 10χρονου κοριτσιού είπε πως η κατηγορούμενη «διαφωνούσε με τον τρόπο διδασκαλίας των σχολείων» και ότι η κατ' οίκον διδασκαλία γινόταν «χωρίς να έχει κάποια πιστοποίηση ή πτυχίο». Επίσης, υποστήριξε πως δεν μπορούσε να εντοπίσει την πρώην σύντροφό του, με αποτέλεσμα να της στείλει ένα email για να την ενημερώσει πως δόθηκε σε αυτόν η επιμέλεια του παιδιού. (naftemporiki.gr)