21 Μαΐου 2017

Αεροσκάφος της Qantas γύρισε πίσω εξαιτίας προβλήματος στον κινητήρα


Αεροσκάφος Airbus A380 της Qantas που εκτελούσε την πτήση από το Λος Άντζελες στη Μελβούρνη μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε σε κινητήρα, ανακοίνωσε σήμερα η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία
Αεροσκάφος Airbus A380 της Qantas που εκτελούσε την πτήση από το Λος Άντζελες στη Μελβούρνη μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε σε κινητήρα, ανακοίνωσε σήμερα η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία.


Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από δύο ώρες πτήσης. Επιβάτες της πτήσης QF94 ανέφεραν ότι είδαν σπινθήρες να βγαίνουν από έναν από τους τέσσερις κινητήρες.

"@Η πτήση 94 της Qantas επέστρεψε στο Λος Άντζελες με σπινθήρες να βγαίνουν από έναν κινητήρα και (το αεροσκάφος) ελέγχεται", έγραψε ένας επιβάτης στο Twitter.

Η Qantas εκτιμά ότι οι σπινθήρες μπορεί να προκλήθηκαν από την υπερθέρμανση ενός κινητήρα αλλά διέψευσε ότι ο κινητήρας είχε πάρει φωτιά, όπως μετέδωσαν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

"Η πτήση QF94 από Λος Άντζελες για Μελβούρνη επέστρεψε στο Λος Άντζελες, εξαιτίας ενός προβλήματος σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες", ανακοίνωσε η εταιρία. "Οι πιλότοι ακολούθησαν την τυπική διαδικασία, απενεργοποίησαν τον κινητήρα και η πτήση προσγειώθηκε κανονικά στο Λος Άντζελες γύρω στις 03.00 τοπική ώρα του Σαββάτου. Μηχανικοί επιθεωρούν το αεροσκάφος".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ