18 Μαΐου 2017

Προσπάθειες λειτουργίας του τουριστικού λιμένα Ρόδου ως homeport για τα κρουαζιερόπλοια της TUI CRUSES




Την προοπτική λειτουργίας του τουριστικού λιμένα Ρόδου ως homeport  για τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας TUI CRUSES, καθώς και τις  προϋποθέσεις που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση, συζήτησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και αναπληρώτρια πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, με τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης εταιρείας, στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής των επιβατών  του νεότευκτου, γερμανικών συμφερόντων, κρουαζιεροπλοίου Mein Sciff 5,  χθες Τρίτη 16 Μαϊου, στο λιμάνι της Ρόδου.


Στη δεξίωση που δόθηκε μετά το πέρας της τελετής υποδοχής η κα Χατζηλαζάρου αντάλλαξε απόψεις με την γενική διευθύντρια της TUI CRUSES κα Doreen Jana Kumpel και τον Έλληνα πλοίαρχο του κρουαζιεροπλοίου Mein Sciff 5 κο Ιωάννη Αναστασίου, παρουσία και του Ρόδιου τουριστικού πράκτορα Τσαμπίκου Χατζημιχάλη, έμπειρου σε ζητήματα home port, για την πιθανότητα να συμπεριληφθεί η Ρόδος στους προορισμούς home porting  της εταιρείας, στην Ελλάδα.

Είναι γνωστόν ότι οι προσπάθειες γιαυτό το σκοπό ξεκίνησαν από το 2012 με  τον κο Χατζημιχάλη ως εκπρόσωπο της εταιρείας COSTA CRUISES, αλλά και με άλλους ναυτιλιακούς πράκτορες του τουριστικού λιμένα Ρόδου, προσπάθειες που έφεραν θετικό αποτέλεσμα, αφού  κρουαζιερόπλοια αρκετών εταιρειών χρησιμοποίησαν το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου ως σταθμό  αποβίβασης – επιβίβασης των πελατών τους.

Όπως υπογράμμισε η κα Χατζηλαζάρου «επρόκειτο για μία θετική εξέλιξη και ως προς την αγορά της Ρόδου. Στόχος μας είναι να συνεχίσουν και να ενταθούν οι προσπάθειές  και ως προς τις υπόλοιπες εταιρείες κρουαζιέρας για την επιλογή του τουριστικού λιμένα Ρόδου ως HOME PORT, αφού δουλεύουμε για την ασφαλή παραμονή των επιβατών και τον ασφαλή ελλιμενισμό των κρουαζιερόπλοιων. Σίγουρα δεν περιμένουμε να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη και φυσικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και τη χάραξη στρατηγικής της κάθε εταιρείας κρουαζιεροπλοίων, αλλά εμείς ως Δήμος Ρόδου και ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου θα εντείνουμε τις προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση».

Ο κ. Τσαμπίκος Χατζημιχάλης  ως γνώστης του αντικειμένου, διαθέτοντας μεγάλη πείρα από την ενασχόληση του με αυτό επί σειρά ετών, αναφέρθηκε στις αναγκαίες για home port  υποδομές που πρέπει να διαθέτει το λιμάνι της Ρόδου, αλλά και σε  σειρά θεμάτων που αφορούν κυρίως στην εξυπηρέτηση, τη διαμονή και τη μετακίνηση των επιβατών κάθε πλοίου, όταν θα ξεκινά τις κρουαζιέρες του από τη Ρόδο.

xatzilazarouΗ αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Έλληνα  πλοίαρχο κο Ιωάννη Αναστασίου, τονίζοντας πως «είναι τιμή για την Ελλάδα να είναι πλοίαρχος ενός τέτοιου σύγχρονου και νεότευκτου κρουαζιεροπλοίου ένας Έλληνας ! ».

Της δεξίωσης στο πλοίο προηγήθηκε η θερμή υποδοχή με μουσική, παραδοσιακούς χορούς και δώρα, που επεφύλαξαν στους επιβάτες του νεότευκτου κρουαζιεροπλοίου Mein Sciff 5 τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ, γεγονός που σχολιάσθηκε θετικά από όλους,  με τον πλοίαρχο κο Αναστασίου να δηλώνει εντυπωσιασμένος από την εγκάρδια υποδοχή και να συγχαίρει το Δήμο Ρόδου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού για το θερμό καλωσόρισμα.

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου που είχε και την εποπτεία της ολοκληρωμένης πληροφόρησης των επιβατών και γενικότερα της όλης τελετής υποδοχής που υλοποίησε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με τον  προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κο Κώστα Χατζίκο, την προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου και το στέλεχος  της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Σέβα Τσίμπλη, μοίρασαν στους τουρίστες έντυπο πληροφοριακό υλικό και σελιδοδείκτες, ενώ απαντούσαν στις ερωτήσεις τους για τα αξιοθέατα που προλαβαίνουν να επισκεφθούν στην πόλη της Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και Γερμανοί ποδηλάτες, μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Staedle Tour, οι οποίοι περιηγήθηκαν με τα ποδήλατα τους στη Ρόδο.

Τους επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου καλωσόριζαν και τα παιδιά- μέλη του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής «Η Πρόοδος» Σταματία Ποδιώτη και Αλεξία Μερκούρη, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, δίδοντας τοπικό χρώμα στην υποδοχή και  τα οποία συνόδευε το μέλος κα Άννα Μπάτη.

Την επιμέλεια της μουσικής κατά την υποδοχή των ταξιδιωτών είχε ο κος Τάσος Νεοφύτου από τον Δημοτικό Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).



money-tourism.