19 Μαΐου 2017

Μητσοτάκης: Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη πολιτική απάτη-Εάν είχατε στοιχειώδη ντροπή, θα είχατε παραιτηθεί


Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το γεγονός πως ψηφίζουν ένα τέταρτο μνημόνιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από το βήμα της Βουλής πως το «ναι σε όλα» των 153 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ολοκληρώνει τον κύκλο της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα.



«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι εφιάλτης. Που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης. Οφείλεται αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Η χώρα μας μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας. Εάν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δεν είχαν κοροϊδέψει τους Έλληνες και δεν είχαν πράξει όσα έπραξαν, η χώρα θα είχε γυρίσει στην ανάπτυξη», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως ενώπιόν τους υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν έμαθε τίποτα.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με τις δικές σας προβλέψεις, στο μεσοπρόθεσμό που καταθέτετε, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δισεκατομμύρια. Χάσαμε 26 δισεκατομμύρια εθνικού πλούτου. Και αυτή η απώλεια είναι μόνιμη. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δισεκατομμύρια πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου», ανέφερε, στην παρέμβασή του από το βήμα της Ολομέλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανεβάζοντας συνεχώς τους τόνους της κριτικής του έναντι του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία πολιτική απάτη όμοια της οποίας δεν έχουν δει στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. «Η ετυμηγορία της ιστορίας είναι αμείλικτή. Είστε όλοι σας συνένοχοι στην πολιτική απάτη. Παγιδεύετε τη χώρα σε ένα δρόμο χωρίς προοπτική, μόνο και μόνο για να παραμείνετε στην εξουσία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

-Οικοδομήσατε την καριέρα σας στο ψέμα και τη χυδαιότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τη συγκυβέρνηση πως με το 4ο Μνημόνιο τιμωρούν αυτούς που υποτίθεται πως θα προστατεύατε. Τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους και τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. «Από τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ». Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο. Δεσμεύσατε την περιουσία του Δημοσίου μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια. Και εκχωρείτε την αρμοδιότητα για το χρόνο εφαρμογής των όποιων μέτρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό που λέγατε ότι θέλετε να διώξετε από το πρόγραμμα και τώρα το παρακαλάτε να μείνει και του δίνετε τα κλειδιά της χώρας.  Οικοδομήσατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες για να υπογράψετε την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εγκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα πως χτίζουν το δικό τους κομματικό κράτος. «Έχετε καταστήσει το Σύνταγμα της χώρας κουρελόχαρτο», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του. «Είμαι σίγουρος πως έχουν γνώση οι θεματοφύλακες του πολιτεύματος», συμπλήρωσε.

-Εάν είχατε στοιχειώδη ντροπή, θα είχατε παραιτηθεί
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τη συγκυβέρνηση της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου πως χτίζει ένα δικό της σύστημα μέσα από συναλλαγές και εκβιασμούς.

«Σε όσα υποσχεθήκατε αποτύχατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα παταγωδώς. Εάν είχατε στοιχειώδη ντροπή θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί. Η ντροπή, όμως, είναι λέξη άγνωστη σε εσάς», τόνισε και υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες το κυβερνητικό οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να υπογράψει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. «Οι βουλευτές σας έλεγαν τα ίδια. Είστε οι ίδιοι σήμερα που θα ψηφίσετε και με τα δύο χέρια όσα προβλέπει η συμφωνία. Ο κ. Τσακαλώτος έλεγε πως θα παραιτηθεί, εάν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα 9.000 ευρώ. Αντί αυτού σήμερα φορολογείτε τους συμπολίτες μας που βγάζουν 500 ευρώ το μήνα. Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωνε τους ενστόλους πως θα προστατέψει τα εισοδήματά τους. Και τώρα παραμιλούν από τα μέτρα της κυβέρνησης. Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίσουν τα πάντα, για να παραμείνουν στην εξουσία.

Κι εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, αλλά δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου ως την καλύτερη διαφήμιση λιτότητας στην Ευρώπη. «Ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και τελικά παίρνετε μέτρα χωρίς λεφτά. Το νέο μνημόνιο είναι βαρύ και άδικο Τα μέτρα φέρουν την υπογραφή της συγκυβέρνησης. Ο λογαριασμός σας πλέον φτάνει στα 14,2 δισεκατομμύρια. Επιβαρύνετε τους πολίτες. Με τη μείωση του αφορολόγητου. Επιβαρύνετε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. Αυτό ψηφίζετε, παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι δεν υπάρχουν μέτρα για το 2018, το τέταρτο μνημόνιο έχει μέτρα και για το 2017 και για το 2018», ανέφερε, στην παρέμβασή του, στη Βουλή. «Καταργούνται κοινωνικά επιδόματα. Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις, σε αντίθεση με όσα λέγατε. Περικόπτονται ειδικά μισθολόγια. Αντί για αναδρομικά, τους παίρνετε και τα τωρινά. Και όλα αυτά προσπαθείτε να τα κρύψετε πίσω από τα αντίμετρα. Τα υποτιθέμενα αντίμετρα είναι το περιτύλιγμα των μέτρων. Εάν, όπως λέτε, είναι πιο πολλά σας κάνω μία πρόταση. Μην παίρνετε μέτρα, αλλά πάρτε τώρα δύο δισεκατομμύρια αντίμετρα. Κοροϊδεύετε κατά πρόσωπο το σύνολο της κοινωνίας», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

capital.gr