7 Μαΐου 2017

Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή στην εξουσία με μέτρα


Για "χαριστική" τροπολογία της κυβέρνησης στον Ιβάν Σαββίδη έκανε λόγο ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα δεχθεί προσωπικές επιθέσεις από επιχειρηματίες
.Οξύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, λίγα 24ωρα πριν έρθει το πακέτο μέτρων προς ψήφιση στην βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υπονομεύει το μέλλον της χώρας.


«H υπομονή των ελλήνων και κυρίως των μισθωτών και των συνταξιούχων απέναντι στον κ. Τσίπρα   καθώς  δέσμευσε την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολλοί συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα πάρουν 13η σύνταξη αλλά θα χάσουν την 12η και 11η σύνταξη. Είναι ένα τέταρτο μνημόνιο. Αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα σκληρό πακέτο μέτρων. Δέχθηκε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα».

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα αντίμετρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απάτη» τα αντίμετρα που παρουσίασε η κυβέρνηση και τόνισε πως η ΝΔ θα τα καταψηφίσει.  «Για μας τα αντίμετρα είναι μειώσεις φόρων και όχι συσσίτια. Δεν μπορείς να λες ότι αν πιάσουμε τους στόχους θα ταΐσουμε τους φτωχούς. Αυτό θα πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως. Δεν μου αρέσει η κοροϊδία. Δεν μπορεί να κόβεις συντάξεις και να παρουσιάζει ως ισοδύναμο την επιδότηση των ενοικίων.  Τα αντίμετρα είναι μια απάτη.»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι πρώτος στόχος μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας είναι η μείωση των φόρων, ώστε να πάρει μια βαθιά ανάσα η πραγματική οικονομία.  Παράλληλα τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο και τάχθηκε υπέρ της κινητικότητας και της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

«Πρώτος στόχος είναι οι μειώσεις φόρων και το συμμάζεμα του κράτους . Δεν θα κάνω απολύσεις δεν θα δεχθώ μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, για  να χτίσω πελατειακό κόστος, συμμάζεμα των δαπανών των ΔΕΚΟ. Ναι στην κινητικότητα, ναι στην αξιολόγηση.  Δεσμεύομαι για μείωση του ΕΝΦΙΑ και στην μείωση των φόρων των επιχειρήσεων.

Πρέπει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα για να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία. Οι δανειστές θα το δεχθούν γιατί είμαστε αξιόπιστοι στις μεταρρυθμίσεις, γιατί είμαστε υπέρ των επενδύσεων, θα φέρουμε δουλειές στην Ελλάδα.  Η ΝΔ έχει ψηφίσει το τρίτο πρόγραμμα που λήγει τον Αύγουστο του 18 διαφωνούμε με το μίγμα πολιτικής και όχι με τους στόχους.  Ο Τσίπρας προσποιείται ότι μεταρρυθμίζει την χώρα χτίζοντας παράλληλα το δικό του πελατειακό κράτος.»

Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι με τον Τσίπρα

Η χώρα χρειάζεται 100 εκ επενδύσεις για τα επόμενα χρόνια και θα παρουσιάσω στη Θεσσαλονίκη πρόγραμμα για το πώς θα γίνει η Ελλάδα μια ελκυστική επενδυτική χώρα.  Εμείς έχουμε σχέδιο, πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία ο κ Τσίπρας δεν το πιστεύει θέλει να δημιουργήσει ένα μεγάλο κράτος που θα δίνει επιδόματα και συσσίτια. Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Πιστεύω στην ελεύθερη οικονομία, εγώ δεν τάζω θέσεις στο δημόσιο. Εγώ δεν διορίζω. Εγώ δεν θέλω μια χώρα  οι νέους θα περιμένουν να υπογράψουν μια σύμβαση στο δημόσιο. Ο κ. Τσίπρας λέει πως είναι το νέο αλλά είναι η χειρότερη έκδοση του παλιού.

Με κατηγόρησε ο Σκουρλέτης για χυδαίο λαϊκιστή. Ποιοι με κατηγορούν εκείνοι που έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια; Που υπόσχονταν παροχές 12 δίς ευρώ και έφεραν 12 δις μετρα. Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία του αλλά την πέταξε στα σκουπίδια απέτυχε.

Η Ευρώπη χρειάζεται έναν αξιόπιστο συνομιλητή

Χαρακτήρισε την Α. Μέρκελ  «σοβαρή πολιτικό» και  «ηγετική φυσιογνωμία» και πρόσθεσε:

«Με την καγκελάριο έχουμε μια ειλικρινή σχέση. Εγώ δεν είπα «go back κα Μέρκελ» και μετά έτρεχα πίσω για να με βοηθήσει στην αξιολόγηση. Η Ευρώπη χρειάζεται έναν αξιόπιστο συνομιλητή. Δεν χρειάζεται επικοινωνιακά σόου,  με τους υπουργούς να περιοδεύουν και να χειρουργούν, αυτά είναι χυδαία πράγματα.»

Με αφορμή την αντιπαράθεση του με τον Δ. Τζανακόπουλο ο οποίος τον κατηγόρησε ότι δεν έχει πάει ποτέ στο Αιγάλεω, ενώ ο ίδιος έμεινε δύο χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε.

«Οι κάτοικοι του Αιγάλεω γνωρίζουν ότι εκλέγομαι  εδώ και δέκα χρόνια και με σταυρό στην Β΄ Αθήνας. Δεν μένω στο Αιγάλεω αλλά νοιάζομαι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το γνωρίζουν. Εγώ δεν περιφέρω ως διαβατήριο αριστεροσύνης ότι έμενα στο Αιγάλεω και τώρα το μισό υπουργικό συμβούλιο μένει στα Βόρεια Προάστια.»

Έχω πάει στην Τούμπα να δω αγώνα

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «χαριστική» τροπολογία της κυβέρνησης στον Ιβάν Σαββίδη.

«Η νέα διαπλοκή που χτίζεται θα μας βρει απέναντι της . Δεν πρόκειται να δεχθώ προσωπικές επιθέσεις από επιχειρηματίες. Δεν μπορεί κανείς να καπηλεύεται μια ποδοσφαιρική ομάδα ή την Μακεδονία. Είμαι ποδοσφαιρόφιλοφιλος, υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, αλλά έχω παρακολουθήσει αγώνα στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και αγαπάω την Μακεδονία, ο παππούς είχε πολεμήσει στους βαλκανικούς πολέμους.»

thetoc