8 Μαΐου 2017

Βούτσης: Η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος


«Πλέον δεν υπάρχει καμία αιτιολογία να μην υπάρξει αυτή η καταρχήν και προχωρημένη συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Όλοι κινούνται στην κατεύθυνση ότι θα υπάρξει αυτή η συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Είπε ότι η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος, που, όπως είπε, είναι στο πλαίσιο του κανονισμού, και πρόσθεσε ότι μέσα στο διάστημα μίας εβδομάδας θα γίνει η συζήτηση στις επιτροπές και στην ολομέλεια.
«Αυτά όλα προβλέπω να έχουν τελειώσει με απώτατο όριο τη 18η ή 19η Μαΐου», είπε. Διότι, όπως εξήγησε, στις 22 Μαΐου είναι το Eurogroup και γιατί χρειάζεται να υπάρχει ένα ενδιάμεσο χρονικό διάστημα γιατί εξελίσσεται ήδη η συζήτηση για το χρέος ανάμεσα κυρίως στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδιαίτερα τους Γερμανούς, και άρα χρειάζεται να έχει ολοκληρωθεί και αυτή η συζήτηση και είναι δυνατόν στο Eurogroup να δοθεί λύση-πακέτο για την οποία εργαζόμαστε.

Ο Νίκος Βούτσης είπε ότι σε μεγάλο βαθμό εξισορροπούνται τα μέτρα επιβάρυνσης και είπε πως γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια στον προσδιορισμό των αντιμέτρων, ώστε στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή μέτρο προς μέτρο να γνωρίζουμε πόσους και ποιους θα αφορά το καθένα.

Κληθείς να σχολιάσει σχετικά με το ότι το γερμανικό ΥΠΟΙΚ είπε ότι δεν συζητάμε για το χρέος αυτή την ώρα, ο κ. Βούτσης ανέφερε πως δεν είπαν ότι δεν συζητάμε και ότι δεν μπορούν να αρνηθούν τις συζητήσεις που γίνονται και που είναι συστηματικές. Ενέταξε όλη αυτή την ανακοίνωση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που γίνεται και ενόψει των γερμανικών εκλογών, για να τονίσει πως «φαίνεται ότι είναι σίγουρο ότι το περίγραμμα, ο οδικός χάρτης με απόλυτα δεσμευτικό τρόπο για το χρέος μπορούσε και είναι δυνατόν από τώρα να συνομολογηθεί». Πρόσθεσε πως το εάν θα είναι και οι λεπτομέρειες που θα αφεθούν για μετά τις γερμανικές εκλογές να προσδιοριστούν, είναι προφανές ότι είναι αυτό το πεδίο που συζητά το ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους, ιδιαίτερα τους Γερμανούς και προφανώς και σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή newsbeast.gr