21 Μαΐου 2017

Η τύχη να ζουν στην Ελλάδα.Όλο κατηγορούμε την Ελλάδα για το ότι δεν είναι μέρος για να ζεις. Λάθος. Στην Ελλάδα υπάρχουν και τυχεροί πολίτες και είναι οι οπαδοί κάθε είδους θρησκευτικής, ή, ιδεολογικής αίρεσης και οι ηγέτες τους. Δύο απλά παραδείγματα.

Μια που ομολογήθηκε η απάτη, μια που πέρασε.Η τελευταία συνέντευξη του Βαρουφάκη είναι αποκαλυπτική. Όχι φυσικά για το ότι ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι, ο ίδιος και η παρέα με την οποία επέλεξε να εκλεγεί, εξαπάτησαν τους έλληνες πολίτες. Σιγά το νέο (για κάποιους). Το εντυπωσιακό είναι ότι η απάτη, μια που ομολογήθηκε, μια που πέρασε.

Και όχι πείτε μου, δεν είναι τυχερός ο Τσίπρας; Σήμερα, ο όχλος που έστηνε κρεμάλες στις πλατείες και αυτός που δεν έστηνε αλλά είχε αγανακτήσει με τους προηγούμενους και τα ψέματα που του είχαν πει και επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να έρθει το «διαφορετικό», το «νέο» και το «ηθικό», θα καθίσει βολικά στον καναπέ και θα δει τον τελικό της Eurovision, αν δεν βγει για κανένα ποτό.

Είναι όμως πολύ τυχεροί.

‘Είμαι η τάδε, μέλος του ΚΚΕ και αυτό αρκεί για να με πιστέψετε’, είπε η περιφερειακή σύμβουλος και στέλεχος του ΠΑΜΕ για να πείσει τους άπιστους Θωμάδες για την, κατ’ ισχυρισμό της, επίθεση που δέχθηκε. Αυτοί οι ΚΚΕδες της Ελλάδας όμως βρε παιδί μου, τι τυχεροί άνθρωποι. Σε μια προηγμένη χώρα, το ότι κάποιος είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, θα ήταν αρκετό για να μην τον πιστέψουν. Σε άλλη χώρα όμως αυτά, γιατί εδώ ακόμα πιστεύουμε πως ο εμφύλιος ήταν η συμφορά μας. Όχι γιατί σφαγιαστήκαμε μεταξύ μας, σιγά το πράμα, δεν το έχουμε και σε πολύ. Συμφορά ήταν γιατί οι κακοί δεξιοί μάς επέβαλαν τη δικτατορία του καπιταλισμού και δεν μας άφησαν να απολαύσουμε τα πλούτη και τη δημοκρατία του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Είναι όμως μόνο οι ΚΚΕδες στην Ελλάδα αυτοί που μπορούν να λένε (και να κάνουν) ό,τι θέλουν, αλλά όλοι οι άλλοι θέλουν το κακό τους; Όχι. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο ο Τσίπρας για να εκλεγεί. Πως, ως αριστερός, έχει το ηθικό πλεονέκτημα (της τιμιότητας και της αλήθειας) και άρα πρέπει να τον πιστέψουν και να τον ψηφίσουν. Ε, αυτό και έγινε και τώρα αποκαλύφθηκε η απάτη. Ο Τσίπρας όμως είναι και τυχερός, γιατί, λογικά, δεν υπάρχουν βίντεο που να αποδεικνύουν αυτά που ισχυρίζεται ο Βαρουφάκης. Τη λέξη ‘λογικά’ τη χρησιμοποίησα διότι, θυμόσαστε πως ο Βαρουφάκης πήγαινε στις συνεδριάσεις του eurogroup και κατέγραφε τις συνομιλίες. Βρε, λες;

Το ζιζάνιο
toparatiritirio