6 Μαΐου 2017

Προβληματίζουν τις αρχές οι χθεσινοβραδινές συμπλοκές


Σκεπτικισμός για την επόμενη μέρα επικρατεί στις τάξεις των τοπικών αρχών μετά τις συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στην καρδιά της πόλης σε ώρα μάλιστα λειτουργίας της αγοράς. Η αναγκαία επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να διαλυθούν οι ομάδες και οι σκηνές των οργανωμένων μεταναστών να συγκρούονται μεταξύ τους, σόκαραν την τοπική κοινωνία, η οποία ξύπνησε με εύγλωττη την ανησυχία για το που οδηγείται η κατάσταση.



Τα ανησυχητικά μηνύματα έχουν ως αποδέκτες και τους αιρετούς εκπροσώπους μας. Ήδη, κατά πληροφορίες, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων ζητούν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να επισπεύσει τη σύγκληση του οργάνου. Ο κ. Γεωργιάδης, γνωρίζοντας ότι απομένουν λεπτομέρειες για την κατάθεση της εισήγησης της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή πληροφορίες για την πορεία της εισήγησης.

Κατά την εκτίμηση του προέδρου, δεδομένου ότι άμεσα ολοκληρώνεται η επίδοση της εισήγησης, ο καθορισμός έκτακτης συνεδρίασης για το θέμα είναι σκόπιμο να γίνει αφότου η δουλειά που έχει εκπονηθεί από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή κατατεθεί επίσημα.

Το ερώτημα

Το ερώτημα που γεννάται, βέβαια, δεν έχει να κάνει τόσο με το τι θα περιλαμβάνει το πόρισμα, τα βασικά σημεία του οποίου έχουν αναφερθεί σε προγενέστερο ρεπορτάζ του «π», όσο με το ποιοι θα κληθούν εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου να το υλοποιήσουν.

Ουδέτεροι παρατηρητές επισημαίνουν ότι κορυφαία στελέχη της δημοτικής αρχής συνεχίζουν να συναινούν με βαριά καρδιά. Έχουν κατασταλάξει πως άλλη είναι η ιδανική λύση αλλά δεν έχουν την πολιτική πυγμή να υπερασπιστούν δημόσια τη θέση τους. Θα εφαρμόσουν προτάσεις τις οποίες δεν πιστεύουν ως βιώσιμες ή με την τακτική της κωλυσιεργίας, όπως συμβαίνει και με τη σύνταξη του πορίσματος, τελικά απλά θα περνά ο χρόνος με τα σημερινά δεδομένα;

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κληθεί να απαντήσει και στο συγκεκριμένο ερώτημα. Θα αναλάβει ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να εφαρμόσουν την όποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή η εφαρμογή της θα ανατεθεί σε ένα διαπαραταξιακό όργανο;
politischios