19 Μαΐου 2017

Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί άρνησης συμμετοχής εθελούσιων διακοπών κυήσεων εκ μέρους των αναισθησιολόγων του Γ.Ν. Σάμου.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ

Διαπιστώθηκε από τα μέχρι στιγμής συγκεντρωθέντα στοιχεία ότι από τον Φεβρουάριο αποκαλύφθηκαν προβλήματα συνεργασίας μεταξύ του αναισθησιολογικού και γυναικολογικού τμήματος του Γ.Ν. ΣΆΜΟΥ.
Προβλήματα που προϋπήρχαν και είχαν καταγγελθεί από την διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος από τον Ιούνιο του 2016 και γνώριζαν χωρίς να επιλύουν ως όφειλαν τόσο της διεύθυνσης της ιατρικής υπηρεσίας όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου.
Διερωτόμαστε δε για τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης του προβλήματος στα ΜΜΕ σ’ αυτή τη χρονική στιγμή.
Κάνουμε επίσης γνωστό, ότι οι αναισθησιολόγοι και μέσα από την άρνηση τους έχουν πάρει μέρος σε επεμβάσεις εθελούσιας διακοπής κύησης επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία.
Όσον αφορά τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΠΙΣ κου Βαρνάβα θεωρούμε τη στάση του ανάρμοστη, αντιδεοντολογική και αντιθεσμική, διότι επικαλείται την ιδιότητα του και χωρίς να έρθει σε επαφή με τον Ι.Σ.Σάμου ως όφειλε, αναπαράγει ειδήσεις των ΜΜΕ εξυπηρετώντας εξωθεσμικές σκοπιμότητες.





Δ.Σ. ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ