4 Μαΐου 2017

Άγιοι Θεόδωροι: Ακόμα δεν ξέρουμε…


Την Τετάρτη 3 Μαΐου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων. Κατά την περιήγηση στο χωριό έγινε επίσκεψη στη νέα γεώτρηση, όπου οι δεξαμενές του νερού, σίγουρα για λόγους υγείας θα έπρεπε να είναι στεγασμένες και όχι εκτεθειμένες στον ήλιο. Επίσης, έγινε επίσκεψη στα πλυσταριά του χωριού, τα οποία μπορούν να φτιαχτούν και να αναδειχτούν.

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε στο καφενείο του χωριού, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα σχετικά με τις θέσεις της δημοτικής παράταξης. Έγινε αναφορά στις προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, γεωργία και κτηνοτροφία. Οι παρευρισκόμενοι τοποθετήθηκαν και αναφέρθηκαν στο ότι αν δεν γίνει κάτι, τα χωριά συνεχώς ερημώνουν. Ανησυχία υπάρχει για πολλά θέματα, και για το πόσο εύκολα και γρήγορα επιλύονται τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ένας κάτοικος είπε χαρακτηριστικά ότι αν και ένα χρόνο έχει γίνει η γεώτρηση του χωριού, ακόμα δεν ξέρουνε επίσημα αν μπορούνε να πιούνε νερό.
Διαπίστωση της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" είναι ότι η αδράνεια είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα που βιώνουν τα χωριά του νησιού μας.