3 Μαΐου 2017

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Τα περίεργα “φάουλ” των Γενικών Επιτελείων


Αναμένοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ μέσα στον Μάϊο, τα Γενικά Επιτελεία ρωτήθηκαν από την πολιτική ηγεσία για τις παρατηρήσεις τους σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ άρθρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr τα Γενικά Επιτελεία κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους αλλά όχι για τα άρθρα για τα οποία είχαν ερωτηθεί! Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν οι παρατηρήσεις τους δεν αφορούσαν ζητήματα που έχουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ από το περασμένο καλοκαίρι επίσης με νόμο του ΥΠΕΘΑ!


Συνεπώς να κάνουν παρατηρήσεις για θέματα που έχουν ήδη νομοθετηθεί δεν καταλαβαίνουμε σε τι εξυπηρετεί.

Μπορούμε να υποθέσουμε όμως ότι κανένα Γενικό Επιτελείο δεν επιθυμεί να υπάρχει απολύτως καμία ασφαλιστική δικλείδα σε αποφάσεις κρίσεων και τοποθετήσεων. Για τις οποίες ασφαλώς την ευθύνη και τον τελευταίο λόγο ΘΑ ΄ΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ οι ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων και τα συμβούλια κρίσεων.

Όμως δεν είναι μεμπτό να καταγράφονται ενστάσεις και διαφωνίες. Γιατί αυτό θα τους κάνει όλους πιο προσεκτικούς, πιο δίκαιους και  πιο υπεύθυνους. Κι αυτό έχει τη σημασία του, γιατί έτσι θ΄ αποφύγουμε επιπόλαιες αποστρατείες οι οποίες οδηγούσαν στη συνέχεια σε προσφυγές στα δικαστήρια με εξασφαλισμένες δικαιώσεις στελεχών που μας κόστισαν πάρα πολλά λεφτά.

Καλό θα ήταν σ΄ αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχουν οι ενστάσεις και οι διαφωνίες. Ζημιά δεν θα κάνουν. Αντιθέτως.
militaire

Για τις παρατηρήσεις των Γενικών Επιτελείων που έχουν μια σειρά από τουλάχιστον περίεργα φάουλ θα επανέλθουμε…