14 Μαΐου 2017

Σε βάθος τριετίας οι αλλαγές στα νηπιαγωγεία λέει τώρα το υπουργείο


Με το θράσος του… εμπρηστή ο οποίος αφού έβαλε τη φωτιά διαμαρτύρεται που τον ενοχλούν οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε χθες ανακοίνωση για να χαρακτηρίσει «άκαιρες» τις αντιδράσεις φορέων και εργαζομένων των δήμων σχετικά με την υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία.



Στην ανακοίνωση το υπουργείο διευκρινίζει ότι η υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία «θα είναι υποχρεωτική μετά τη θεσμοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή σε βάθος τριετίας». Υπόσχεται εκτενή διάλογο με δήμους, εκπαιδευτικούς και γονείς στο διάστημα αυτό, «συνεπώς οι όποιες αντιδράσεις φορέων και εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι άκαιρες, αφού ο διάλογος δεν έχει καν ξεκινήσει».

Ολα τα παραπάνω συμβαίνουν, αφού πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα στην οποία ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου μιλούσε για έναρξη εφαρμογής από το 2018, ενώ ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας που επισκέφθηκε αυτοπροσώπως το υπουργείο τόνισε πως «προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση σειράς μεταρρυθμίσεων, βασικός πυλώνας είναι η 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και η υλοποίηση αυτού του στόχου εντός της επόμενης τριετίας». Η ανακοίνωση βγήκε αφού επί μία εβδομάδα δήμαρχοι και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, λέγοντας ομοφώνως ότι αφενός δεν είναι υλοποιήσιμες οι εξαγγελίες αφετέρου ότι θα οδηγήσουν σε κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών και σε χιλιάδες απολύσεις.

Ελεύθερος Τύπος