12 Μαΐου 2017

Χρυσόγονος: Ανάλγητα τα μέτρα της συμφωνίας


Ανάλγητα χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, τα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι και από οικονομικής άποψης τα μέτρα είναι αχρείαστα, καθώς όπως είπε «από την στιγμή που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% το 2016, αν υπήρχε λογική από την πλευρά των δανειστών, θα έπρεπε να πουν μην παίρνετε άλλα μέτρα αφού περάσατε τους στόχους του 2018 από το 2016».


Παράλληλα, χαρακτήρισε εκβιαστικές τις απαιτήσεις των δανειστών οι οποίες, όπως τόνισε, επιβάλλονται στην ελληνική κυβέρνηση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η συμφωνία είναι επώδυνη, όμως η εναλλακτική δηλαδή η άτακτη χρεοκοπία θα ήταν ακόμα πιο επώδυνη.

Ο κ. Χρυσόγονος, επισήμανε ότι «τα μέτρα αυτά πρέπει σταδιακά να αρθούν εφόσον αποκατασταθεί η εθνική μας κυριαρχία, εφόσον μπορούμε να αποφασίζουμε για τα του οίκου μας χωρίς να έχουμε ανάγκη τους δανειστές και χωρίς να έχουμε την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας».

Σε ερώτηση της Νίκης Κεραμέως αν θα ψήφιζε τα μέτρα ο κ. Χρυσόγονος απάντησε ότι δεν είναι βουλευτής της ελληνικής Βουλής, ενώ πρόσθεσε ότι αν ήταν βουλευτής θα διάβαζε πρώτα το κείμενο. Πηγή:www.dimokratiki.gr