16 Μαΐου 2017

Έρευνα για την κρυφή κάμερα στον Δήμο Σάμου από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων



Μετά από   σχετική εντολή  της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το θέμα της τοποθέτησης καμερών στο ιδιαίτερο γραφείο του Δημάρχου, παρέμβαση επί του ιδίου θέματος κάνει και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Με έγγραφο της που απέστειλε η Αρχή στο γραφείο του Δημάρχου  γίνεται λεπτομερή αναφορά για το τι ισχύει σχετικά με τις κάμερες και μας γνωρίζει ότι <<από σχετική αναζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο μητρώο που τηρεί η Αρχή διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κατατεθειμένη γνωστοποίηση συστήματος βιντεοεπιτήρησης που αφορά τον Δήμο Σάμου>>
Καλεί τέλος τον Δήμο Σάμου να υποβάλλει εντός είκοσι ημερών τις απόψεις του
Οι ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων για το θέμα της κρυφής κάμερας και του συλλόγου των εργαζομένων στον Δήμο Σάμου

ΑΚΙΣ: Ηθικά απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη ενέργεια

Δελτίο Τύπου εξέδωσε και η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου, σχολιάζοντας το θέμα με τις κρυφές κάμερες.

Κρυφές κάμερες στα γραφεία του Δήμου Σάμου κλονίζουν σοβαρά τη σχέση εμπιστοσύνης Δημάρχου και δημοτών.   
Με τον ερχομό του νέου έτους ήρθε να μας κάνει ποδαρικό και η πληροφόρηση μίας ηθικά απαράδεκτης και ποινικά κολάσιμης ενέργειας, αυτή της τοποθέτησης κρυφών καμερών σε γραφεία του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου. Το παραπάνω γεγονός μας στενοχωρεί όλους βαθύτατα, διότι εκτός των άλλων κλονίζει σοβαρά και τη σχέση εμπιστοσύνης της Δημοτικής Αρχής με τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους δημότες γενικότερα. 
Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος
----------------------------------------------------
Ανατροπή: Σοβαρό παραστράτημα στη διοίκηση του δήμου

Για σοβαρό παραστράτημα στη διοίκηση του δήμου κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Ανατροπή, τονίζοντας πως κάθε μη νόμιμη, κρυφή και απαράδεκτη ενέργεια τοποθέτησης κρυφών καμερών στους χώρους του δημαρχείου Σάμου δείχνει το ήθος της δημοτικής αρχής, τα πιστεύω της και τον τρόπο διοίκησης αυτού του τόπου.

«Σύμφωνα με τις αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τις αρχές της διαφάνειας και της αρχές της δημοκρατίας θα πρέπει ο δήμαρχος να δώσει πιστευτές απαντήσεις για το εν λόγω θέμα, και όχι να σκαρφίζεται ανούσιες δικαιολογίες», καταλήγει ανακοίνωση της Ανατροπής.
10-102027
----------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου για την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στο Δημαρχιακό μέγαρο

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την ενέργεια τοποθέτησης καμερών παρακολούθησης μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε ηλεκτρονικό ή άλλο σύστημα παρακολούθησης, ανεξάρτητα αν αυτό είναι κρυφό ή φανερό.

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή οφείλουν να ξηλώσουν αμέσως το σύστημα καμερών παρακολούθησης και να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτή την ενέργεια.

Η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και η ασφάλεια του χώρου δεν αντιμετωπίζονται με ηλεκτρονικούς «χαφιέδες» και με τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Ο δήμος Σάμου έχει ανάγκη από προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη απασχόληση και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού και επαρκείς πόρους αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύπτει όλες τις υπηρεσίες και παροχές προς τους άγρια φορολογούμενους δημότες.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Κώστας Τζίχας, Δημήτρης Μαυρατζώτης, Θεανώ Σαρρηγεωργίου


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταδικάζει τις αποκαλύψεις για κρυφές κάμερες ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου Σάμου

Tις αποκαλύψεις περί κρυφών καμερών στο δημαρχιακό μέγαρο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος υπαλλήλων του δήμου Σάμου, εκφράζοντας την αντίθεσή του για κάθε είδους παραβίαση του χώρου εργασίας τους με τη λειτουργία οποιονδήποτε συστημάτων παρακολούθησης.

Η εν λόγω ενέργεια, όπως αναφέρει Σύλλογος, έρχεται σε αντίθεση με τις Αρχές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καταστρατηγώντας τις Αρχές Δημοκρατίας στους χώρους εργασίας.

Επιπλέον ο Σύλλογος Υπαλλήλων Σάμου σημειώνει πως επιφυλάσσεσαι για όλες τις νόμιμες ενέργειες προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στο δήμο.