17 Μαΐου 2017

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδ/σου ζητεί την καταψήφιση οποιασδήποτε μισθολογικής περικοπής


Η Ένωση Αστυνομικών Β΄Δωδεκανήσου, μετά τη φημολογία της ψήφισης νέου μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας την ερχόμενη εβδομάδα, επέδειξε τα αναγκαία αντανακλαστικά και επέδωσε έγγραφη καταγγελία σε όλα τα πολιτικά κόμματα στα τοπικά γραφεία που διατηρούν στα Δωδεκάνησα, αξιώνοντας την καταψήφιση οποιασδήποτε μισθολογικής περικοπής.

Παραθέτουμε την έγγραφη καταγγελία.


Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδ/σου με οργή και θλίψη αποδοκιμάζει τις διαρροές για την κατάρτιση και ψήφιση μισθολογικών μεταβολών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με την μέθοδο του αιφνιδιασμού, οι Κυβερνώντες αποφάσισαν την περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση των ενστόλων και μάλιστα κάτω από καθεστώς μυστικότητας ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα της αντίδρασης από μέρους μας.

Βάσει του 4ου Μνημονίου την προσεχή εβδομάδα εισάγεται προς ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ένα νέο μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας στα πρότυπα του Ενιαίου Μισθολογίου που θα προκαλέσει αλλεπάλληλες μειώσεις σε βασικούς μισθούς και κατάργηση επιδομάτων.

Οι Αστυνομικοί της Δωδ/σου απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα την απόσυρση και καταψήφιση του ντροπιαστικού αυτού νομοθετήματος που θα μας μετατρέψει από αξιοπρεπείς εργαζόμενους σε παρίες.

Οι Αστυνομικοί ουδέποτε ανήκαμε στους υψηλόμισθους του Δημοσίου. Τουναντίον διαχρονικάείμαστε οι πλέον αδικημένοι, με τους χαμηλότερους μισθούς οι οποίοι έχουν κυρίως επιδοματικό χαρακτήρα. Η δημιουργία κατηγοριών, κλιμακίων και ο περιορισμός των επιδομάτων που θέλει να εισάγει η Κυβέρνηση, θα οδηγήσουν σε πολύ μεγάλες μειώσεις, που είναι αντιστρόφως ανάλογες του έργου που προσφέρουμε.

Φτάνει πια η αγνόηση της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ που μας δικαίωσε πανηγυρικά! Από την απόφαση αυτή, οι κυβερνώντες θα έπρεπε να παραδειγματιστούν και να αντιληφθούν ότι οι μισθοί μας δεν δέχονται περαιτέρω μειώσεων.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις υποσχέσεις της δεν έχει καμία συστολή στο να «ψαλιδίσει» ακόμα και την εργασία πέραν του πενθημέρου. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε, σε όσους τεχνηέντως το ξεχνάνε, ότι αυτή είναι η εργασία που προσφέρει ο Αστυνομικός όταν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αναπαύονται με τις οικογένειές τους, είναι η εργασία των Αργιών και των Εορτών. Είναι η μόνιμη κατάσταση επιφυλακής στην οποία είναι ταγμένος ο Έλληνας Αστυνομικός. Δεν μπορεί να ψηφιστεί κανένας νέος Νόμος που να προβλέπει περικοπές στα πενθήμερα και στα νυχτερινά. Οι Αστυνομικοί δεν εκτελούν εθελοντική εργασία!

Είναι επιβεβλημένη η αναστολή αυτής της νέας αδικίας που επιχειρείται και θα επιφέρει ένα ακόμα βαρύτατο πλήγμα στην Αστυνομία και το ηθικό της. Και εφόσον συντελεστεί, ο καθένας θα φέρει το βάρος των ευθυνών του!

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα απαντήσει στην πολιτική αναλγησία με ενωτικές και συντονισμένες κινήσεις μέχρι τη δικαίωσή του!

Ο Πρόεδρος
ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος



Ο Γεν. Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παναγιώτης







 Πηγή:www.dimokratiki.gr