12 Μαΐου 2017

ΕΟΤ : Συνεχίζεται η στήριξη και η προβολή νησιών του Αν. Αιγαίου


Με αμείωτο ρυθμό, συνεχίζονται και φέτος από τον Ε.Ο.Τ. τα ταξίδια εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων (fam trips), διαχειριστών τουριστικών ιστοσελίδων και δημοσιογράφων (press trips) μεγάλων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού, σε προορισμούς του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα ταξίδια εξοικείωσης πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, που περιλαμβάνει στις βασικές προτεραιότητες την άμεση στήριξη των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, που είχαν δεχθεί πιέσεις από τις προσφυγικές ροές.


Οι εν λόγω  δράσεις  σχεδιάζονται και υλοποιούνται κατόπιν σχετικών αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου, από την κεντρική υπηρεσία του Ε.Ο.Τ.  σε συνεργασία με τα Γραφεία Ε.Ο.Τ. εξωτερικού και  με τη συνδρομή των εκάστοτε τοπικών αρχών και ιδιωτικών φορέων, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής του Ε.Ο.Τ.,  που εκτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο την στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού.

Στόχος,  η αποτελεσματική προβολή της χώρας στο εξωτερικό -ως ιδανικού τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο- με το μικρότερο δυνατό κόστος, καθώς και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς ακριτικές/νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα :

Τη Λέσβο θα επισκεφτούν (13-20/ 05 / 2017), δεκαπέντε τουριστικοί πράκτορες  του βρετανού Τ.Ο. ΤΗΟΜΑS COOK από την ευρύτερη περιοχή του Μπέρμιγχαμ, με αφορμή την προσθήκη νέας πτήσης της αεροπορικής εταιρείας της ΤΗΟΜΑS COOK από το Μάντσεστερ προς τη Λέσβο από την επόμενη τουριστική περίοδο (2018). Τα έξοδα διαμονής για τους 15 τουριστικούς πράκτορες θα καλυφθούν από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.
Την Χίο επισκέπτονται (8-12 / 05 / 17) οχτώ Ολλανδοί δημοσιογράφοι και διαχειριστές ιστοσελίδων (bloggers) σε συνεργασία με την Aegean Airlines  με στόχο την προβολή του νησιού στο Ολλανδικό κοινό ως εναλλακτικού, οικογενειακού, γαστρονομικού και φυσιολατρικού προορισμού. Η ίδια αποστολή θα επισκεφτεί (12-13/05/17) και την Αθήνα με στόχο της προώθησης του City Break.
money-tourism.gr