4 Μαΐου 2017

Καμμένος: Την Πρωτομαγιά περιμέναμε θερμό επεισόδιο στην Κύπρο


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής είπε πως την Πρωτομαγιά περιμέναμε θερμό επεισόδιο στην Κύπρο.

Ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια ομιλίας του τόνισε χαρακτηριστικά «είχαμε στα χέρια μας τις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία και φαινόταν ότι ετοιμάζεται για επεισόδια στο οικόπεδο 6».


Όπως τόνισε τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και τα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς συμπεριλαμβάνοντας τις παραμέτρους που δημιουργούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων εστίασε και σε παλαιότερες διαρροές από ανώτατους αξιωματούχους του Πενταγώνου περί επικείμενου θερμού επεισοδίου που θα επιχειρήσει η Τουρκία στην Κύπρο και υπογράμμισε:

«Συγκεκριμένα ετοιμαζόταν η Τουρκία να στείλει το Μπαρμπαρός για να εμποδίσει την Total να κάνει άντληση. Οι ΝΟΤΑΜ αναφέρονταν στην 1η Μαΐου και τα διαρρεύσαμε για να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί. Ο ένας με έλεγε σφουγγαρίστρα και ο άλλος ακροδεξιό. Εμείς όμως δικαιωθήκαμε».

zougla.gr